Hoe Pioenrozen Correct Te Transplanteren?

Hoe Pioenrozen Correct Te Transplanteren?
Hoe Pioenrozen Correct Te Transplanteren?

Video: Hoe Pioenrozen Correct Te Transplanteren?

Video: Hoe Pioenrozen Correct Te Transplanteren?
Video: Pioenrozen en Lelies 2024, Maart
Anonim

Het is handig voor elke tuinman om de basisregels voor het verplanten van pioenrozen te kennen. Dankzij de juiste procedure zullen deze bloemen hun eigenaar lang plezier doen.

Hoe pioenrozen correct te transplanteren?
Hoe pioenrozen correct te transplanteren?

Pioenrozen zijn niet alleen erg mooie bloemen, maar ook verbazingwekkend geurig. Dankzij deze prachtige planten kun je je datsja prachtig decoreren, heerlijke aroma's om je heen verspreiden en je dierbaren behagen met heldere originele boeketten. De ideale tijd om pioenrozen te verplanten is het vroege najaar. Vooral september en begin oktober zijn hier goed voor.

Voor het verplanten moeten de struiken zorgvuldig worden voorbereid. Om dit te doen, moet u de pioenrozen overvloedig water geven: op één struik moeten minstens twee emmers water worden gegoten. Snijd na 3-4 uur, wanneer de grond het water goed heeft opgenomen, alle bladeren en stengels af. Laat alleen korte stekken van ongeveer 15-17 centimeter over. Nu moet je de stekken voorzichtig met wortels uitgraven, samen met een grote kluit aarde.

Verpak de uitgegraven struiken grondig in folie of zakken en laat 30 minuten staan. Maak na 30 minuten de wortels los van de film, pel de grond af en verdeel elke struik in verschillende kleine struiken. Scheid de wortels met uiterste zorg om de gevormde knoppen niet te beschadigen. Dompel de resulterende struiken gedurende 3 uur in een speciale oplossing. Om de oplossing te bereiden, moet je 10 liter water, 1 eetlepel zout en 4 gram kaliumpermanganaat mengen.

Bereid de landingsplaats net zo zorgvuldig voor. Vergeet niet dat pioenen dol zijn op zon en frisse lucht, dus probeer ze uit de buurt van muren, hekken en grote bomen te planten. Graaf voor het planten een gat met een diameter en diepte van 65-70 centimeter. Vul de resulterende depressie halverwege met de voedingsmassa. Om het voor te bereiden, moet je compost mengen met minerale meststoffen. Dit is nodig om pioenen in de toekomst sterk en krachtig te laten worden. Strooi er 20 centimeter aarde over.

Zorg er tijdens het planten voor dat er minimaal 5 centimeter overblijft van de knoppen tot aan de aardelaag. Ook is het noodzakelijk om voldoende ruimte tussen de struiken te laten zodat de pioenrozen in de toekomst kunnen groeien (ongeveer 1 meter). Snijd in het eerste jaar na het planten direct alle uitkomende knoppen af, laat de struiken krachtig wortelen. Anders verspillen pioenen veel energie en voedingsstoffen. Omdat de wortels van pioenrozen erg diep in de grond gaan, moet deze vaak en overvloedig worden bewaterd. Oppervlaktewater geven is niet genoeg.

Aanbevolen: