Hoe Warmwatervloeren Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Warmwatervloeren Te Installeren
Hoe Warmwatervloeren Te Installeren

Video: Hoe Warmwatervloeren Te Installeren

Video: Hoe Warmwatervloeren Te Installeren
Video: Behangen met vliesbehang 2024, Maart
Anonim

Huiseigenaren hebben de afgelopen jaren gekozen voor een dergelijke vorm van verwarming als vloerverwarming. Mensen willen niet wachten op genade van nutsbedrijven met hun verwarmingsaansluitschema. Warmwatervloeren in huis of warme elektrische vloeren zorgen het hele jaar door voor een behaaglijke temperatuur 25 graden ter hoogte van de voeten en 20 graden ter hoogte van het hoofd. Met vloerverwarming vergeet u tocht met de negatieve gevolgen voor de gezondheid. Bovendien geeft de afwezigheid van de gebruikelijke radiatoren onder de ramen vrijheid voor ontwerpbeslissingen op het gebied van interieurdecoratie.

Hoe warmwatervloeren te installeren
Hoe warmwatervloeren te installeren

Noodzakelijk

  • - eventueel in de bouw gebruikt warmte-isolerend materiaal;
  • - demper (welted) tape;
  • - polyethyleenfilm;
  • - metalen staaf met een diameter van 4-5 mm;
  • - buizen van metaal-kunststof of polypropyleen met een diameter van 20 mm;
  • - kunststof klemmen, bevestigingsbanden of speciale clips;
  • - gegolfde buis;
  • - betonkwaliteit M-300 (B-22, 5) of hoger;
  • - zand (zandbeton);
  • - keramische tegels of parket, tapijt, linoleum, enz.

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig is de meest voorkomende het betonnen warmwatervloersysteem. Als uw ruimte kleiner is dan 40 m². m, start de installatie van vloerverwarming door een isolatielaag te leggen.

Om dit te doen, reinigt u eerst de ondervloer van vuil. Leg het thermische isolatiemateriaal in een laag van 30-150 mm. Gebruik, afhankelijk van de vochtigheid van de ruimte, geëxtrudeerd polystyreenschuim, schuimbeton, schuim, minerale wol, technische kurk, enz. Kies in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid voor polystyreenschuim. En voor een goede geluidsabsorptie is minerale wol geschikt.

Stap 2

Leg langs de hele omtrek van de kamer een dempingsband (rand) van 10-15 cm breed, deze compenseert de uitzetting van de betonnen dekvloer als gevolg van warmte. Verspreid plasticfolie over de vloer.

Stap 3

Leg een wapeningsnet (150x150 mm) van een metalen staaf met een diameter van 4-5 mm onder de buiscontour. U kunt bovendien nog een laag op de leidingen leggen.

Stap 4

Leg de leidingen voor het verwarmingssysteem volgens een van de schema's - een slang, een meander (dubbele slang) of een spiraal. Geef voor een meer gelijkmatige verdeling van de warmte de voorkeur aan de laatste twee schema's. Kies een buisafstand van 10 tot 30 cm In het gebied van de buitenmuren van het gebouw, evenals in het gebied van ramen en deuren, verklein de buisafstand. De minimale afstand van de muur tot de buis is minimaal 7 cm.

Gebruik voor het bevestigen van leidingen (in stappen van maximaal 1 m) plastic klemmen, bevestigingsbanden en een verscheidenheid aan speciale clips. Installeer een beschermende ribbelbuis van 40-50 cm lang op de warmtepijp op de plaatsen van uitzettingsvoegen.

Voor 1 vierkante m met een trede van 20 cm heb je ongeveer 5 strekkende meter buizen nodig. Dit is voldoende om een ruimte van 20 vierkante meter te verwarmen. m. Bij het leggen van warmwatervloeren wordt, in tegenstelling tot bij warme elektrische vloeren, geen rekening gehouden met de opstelling van het meubilair. Je kunt je meubels verplaatsen zoals je wilt, warmwatervloeren hebben hier geen invloed op.

Stap 5

Nadat de installatie van vloerverwarming is voltooid, gaat u verder met de druktest van het verwarmingssysteem. Controleer met een hydraulische test de dichtheid van het gehele verwarmingssysteem, inclusief ketels, pijpleidingen en vaten.

Stap 6

Begin met het storten van de betonnen dekvloer. Totdat de installatie van vloerverwarming is voltooid, moet het verwarmingssysteem op een druk van 3-4 bar blijven. Om een betonnen dekvloer te maken, bereidt u een cementzandmortel voor en legt u deze boven de buizen op een hoogte van minimaal 3 cm en niet meer dan 15 cm Het is beter om in de zomer vloerverwarming te installeren, omdat de gelegde mortel zal de nodige kracht pas na een maand.

Stap 7

Nadat de betonnen dekvloer volledig is uitgehard, verhoogt u geleidelijk de temperatuur van het water in het verwarmingssysteem. Bereik binnen 3 dagen geleidelijk de waarde van de bedrijfsmodus.

Stap 8

Leg een afwerklaag over de betonnen dekvloer. Het kan laminaat, keramische tegels, linoleum, parket, tapijt, enz. De materialen moeten een speciale aanduiding hebben dat ze geschikt zijn voor vloerverwarming.

Door water vloerverwarming of warme elektrische vloeren te installeren, zult u de nieuwe levenskwaliteit waarderen. Het comfort van uw huis hangt nu alleen van u af.

Aanbevolen: