Doe-het-zelf Garageventilatie: Soorten, Schema's, Regels Van Ordening

Inhoudsopgave:

Doe-het-zelf Garageventilatie: Soorten, Schema's, Regels Van Ordening
Doe-het-zelf Garageventilatie: Soorten, Schema's, Regels Van Ordening

Video: Doe-het-zelf Garageventilatie: Soorten, Schema's, Regels Van Ordening

Video: Doe-het-zelf Garageventilatie: Soorten, Schema's, Regels Van Ordening
Video: Infosessie: Het groenbeheer van de toekomst 2024, Maart
Anonim

Het is de monteur bekend dat het niet voldoende is om het voertuig alleen binnen te stallen. Deze laatste moet een goed uitgerust ventilatiesysteem hebben, waardoor de buitenste coating en interne componenten van de auto het hele jaar in goede staat blijven.

Doe-het-zelf garageventilatie: soorten, schema's, regels van ordening
Doe-het-zelf garageventilatie: soorten, schema's, regels van ordening

De belangrijkste rol en taken van garageventilatie

Het uitvoeren van een ventilatiesysteem, zowel in de garage als in een andere ruimte, is noodzakelijk om een effectieve luchtuitwisseling daarin te creëren. Door de juiste opstelling van ventilatie in de garage zullen condensatie, uitlaatgassen en verschillende giftige dampen die vrijkomen tijdens het gebruik van de auto zich daarin niet ophopen.

De installatie van garageventilatie moet dus gericht zijn op het oplossen van de volgende taken:

  • preventie van hoge luchtvochtigheid, die wordt gevormd wanneer regen, sneeuw en vuil van een auto de kamer binnenkomen;
  • verwijdering van gasvormige dampen die schadelijk zijn voor de mens;
  • bescherming van de wanden en het plafond van de kamer tegen schimmels en andere schimmelvormingen als gevolg van de opeenhoping van condensatie in de garage;
  • het zorgvuldig droog houden van de auto, gereedschap en andere accessoires en beschermen tegen corrosie en roest;
  • het creëren van een gunstig microklimaat in de garagekelder (indien aanwezig) voor langdurige opslag van groenten en andere producten.

Soorten garageventilatiesystemen

Het meest voorkomende systeem is natuurlijke ventilatie. Het is gemakkelijk te implementeren en vereist geen groot budget, dus de meeste automobilisten kiezen ervoor. Het schema van het natuurlijke ventilatieapparaat zorgt voor de inlaat en verwijdering van luchtstromen door de toevoer- en uitlaatopeningen. De beschikbaarheid van de implementatie wordt aangevuld met snelle en ongecompliceerde berekeningen.

Het geforceerde ventilatiesysteem wordt effectiever, maar eerder moeilijk te implementeren. Het afzonderlijke voordeel is dat het niet nodig is om de garageruimte te berekenen, omdat constante luchtverversing wordt geleverd door ingebouwde ventilatoren. Zij zijn het die verantwoordelijk zijn voor de in- en uitlaat van lucht in het volume dat nodig is voor de garage en kelder. Voor de rest zal de garagehouder moeilijkheden ondervinden bij het implementeren van een dergelijk systeem: de apparatuur ervoor is duur en zonder speciale kennis van constructie en energie wordt het werk bijna onmogelijk.

Een vrij bekende methode voor het ventileren van een garage is een gecombineerde. Het combineert de natuurlijke aanzuiging van lucht en de afvoer van de afgevoerde lucht door middel van een geforceerd ventilatiesysteem op basis van een ventilator die in het luchtkanaal is geïnstalleerd. Het apparaat van een dergelijk systeem wordt gecompliceerd door langdurige berekeningen, zonder welke het onmogelijk is om luchtventilatiesystemen met verschillende kenmerken te combineren.

Dus voor een middelgrote garage is het creëren van natuurlijke ventilatie geschikt volgens het volgende schema, waarbij 1 de richting van de lucht is; 2 - ventilatiegaten; 3 - ventilatiebox:

Afbeelding
Afbeelding

Berekening van de parameters van garageventilatie

De belangrijkste parameter van luchtverversing is de frequentie, dat wil zeggen het aantal volledige cycli van luchtverversing in de garage per uur. Typisch is deze waarde (n) 6-10 m3/h. Een belangrijke parameter voor verdere berekeningen is ook het interne volume van de garage (Vg), dat wordt berekend door de interne afmetingen te vermenigvuldigen - lengte, breedte en hoogte.

Nadat u de vereiste parameters heeft ontvangen, moet u nog het luchtverbruik in de kamer per uur berekenen met behulp van de formule: L = n * Vg. Met andere woorden, de verkregen waarde geeft het luchtvolume weer dat in de garage kan worden ondergebracht. Als u dit weet, is het mogelijk om de doorsnede van de afvoer- en toevoerluchtkanalen correct te selecteren, waarvoor de resulterende L-waarde naar boven wordt afgerond (het moet een veelvoud van 5 zijn). Om berekeningen te vereenvoudigen, kunt u een geschikte waarde kiezen aan de hand van de volgende tabel:

Afbeelding
Afbeelding

In de regel is de luchtuitwisselingssnelheid bij natuurlijke ventilatie van een middelgrote garage ongeveer 0,5-1 m / s, dus ronde luchtkanalen met een diameter van 500 mm of meer zijn de beste keuze. U kunt zich concentreren op geprofileerde onderdelen met een binnenprofiel van 450 tot 500 mm. Om de luchtstroom te normaliseren, kan de structuur later worden aangevuld met een roosterluchtinlaat, op een hoogte van 0,5 m vanaf de garagevloer.

De procedure om garageventilatie met uw eigen handen te regelen

Voordat u aan het werk gaat, moet u de volgende gereedschappen en materialen voorbereiden:

  • slijpmachine (voor het snijden van pijpen);
  • afdichtmiddel;
  • perforator (om gaten te maken);
  • kunststof buizen;
  • kappen en beschermroosters.

Vervolgens kunt u doorgaan met de installatie door de stapsgewijze handleiding te volgen:

  1. Eerst moet u ventilatiegaten in de muren maken en hun diameter berekenen. Als u zich laat leiden door de normen, voor een gemiddelde garage (6 bij 3 meter), moet de diameter van de gaten minimaal 27 cm zijn. Ze zijn gemaakt door middel van een perforator op een afstand van 10-15 cm van de vloer. Luchtkanalen van buizen worden in de verkregen gaten gemonteerd.
  2. Op de tegenoverliggende muur (10 cm onder het plafond) zijn gaten gemaakt voor het installeren van een uitlaatpijp die verder gaat dan het dak van de garage. Hoe hoger deze is, hoe efficiënter de luchtuitwisseling zal zijn. De minimale hoogte van de constructie boven het dak moet 50 cm zijn.
  3. Na het installeren van de leidingen in de openingen, is het noodzakelijk om de openingen tussen hen en de muur af te dichten met een afdichtmiddel. De uitlaatopeningen van de leidingen zijn afgesloten met roosters die beschermen tegen het binnendringen van kleine knaagdieren in de ruimte. Om te voorkomen dat er neerslag in de leiding komt, is een beschermkap aangebracht.

Manieren om de prestaties van natuurlijke garage-uitlaat te verbeteren

Wanneer u natuurlijke ventilatie met uw eigen handen organiseert, kunt u een optimale vernieuwing van de atmosfeer in de garage bereiken zonder de hulp van mechanisch gereedschap, bijvoorbeeld door de schoorsteen te verwarmen en een deflector te installeren. De verwarmde lucht is lichter dan de koude lucht en stijgt naar boven sneller door het afvoerkanaal en wordt vervangen door verse buitenlucht.

Om de luchtverwarming in een onverwarmde garage te verbeteren, volstaat het om het uitlaatkanaal met zwarte verf te schilderen. De wanden van het kanaal zullen dus meer zonne-energie opnemen, waardoor de lucht in het kanaal wordt verwarmd en omhooggeduwd. Bij het plannen van natuurlijke ventilatie met het verder schilderen van het kanaal, is er geen extra thermische isolatie van het ventilatiekanaal nodig, daarom zullen dergelijke eenvoudige en betaalbare maatregelen ook helpen om de kosten van aanschaf en installatie van de belangrijkste componenten van het systeem te verlagen.

Het koude weer dat in de herfst komt, veroorzaakt op zich geen speciale problemen voor het voertuig in de stalling, maar het zijn manieren om de werking van het gehele toe- en afvoerventilatiesysteem ernstig te verstoren. Een opgewarmde motor geeft binnen een uur na het binnenrijden van de auto extra warmte af, maar later in een onverwarmde garage zakt de temperatuur bijna tot straatwaarde, waardoor de natuurlijke ventilatie niet meer functioneert.

Om de luchtuitwisseling in de kamer te behouden en ijsvorming op het uitlaatkanaal te voorkomen, waarin zich onvermijdelijk condensaat zal ophopen, volstaat het om een gewone gloeilamp van 40 watt aan te schaffen. Het moet onder de opening van het verticale uitlaatkanaal worden geïnstalleerd en ingeschakeld blijven. De lamp genereert warmte, waardoor lucht kan bewegen met snelheden tot 0,4 m/s. Bovendien moet het kanaalkanaal worden afgedekt met warmte-isolerend materiaal, zodat er geen vocht in kan komen. Het nadeel van deze methode voor het verbeteren van de warmteoverdracht is een toename van het brandgevaar in de kamer, in verband waarmee het noodzakelijk is om de meest betrouwbare en veilige gloeilampen aan te schaffen.

Aanbevolen: