Hoe Een Kachel Te Bouwen?

Hoe Een Kachel Te Bouwen?
Hoe Een Kachel Te Bouwen?

Video: Hoe Een Kachel Te Bouwen?

Video: Hoe Een Kachel Te Bouwen?
Video: GRATIS LEVEN: Bouw een stenen barbecue en maak een geweer van bamboe - Afl. 57 2024, Maart
Anonim

Lange tijd gebruikten ze in Rusland kachels om het huis te verwarmen en voedsel te koken, en om een bad te laten smelten, is ook een goede kachel nodig. Er is niets ingewikkelds en bovennatuurlijks in het apparaat van de kachel, en als je zorgvuldig uitzoekt wie een verlangen heeft, kan hij met zijn eigen handen een kachel bouwen.

Hoe een kachel te bouwen?
Hoe een kachel te bouwen?

Maar voordat u de kachel gaat opvouwen, moet u beslissen welk type kachel u wilt installeren. Kachels zijn gemaakt van metaal en baksteen, die beide zijn onderverdeeld in verwarming en koken (ontworpen om te verwarmen en te koken), verwarming (voor het verwarmen van de kamer), Russische kachels voor sauna's en baden, evenals open haarden.

Nadat u het type oven hebt gekozen, moet u een plaats in het huis vinden waar deze zal worden gebouwd. Het is natuurlijk beter om de bouw van een kachel te plannen terwijl u aan een huisproject werkt, omdat de zekerste plaats voor een dergelijke structuur in een huis in het midden van het huis is en alle kamers eromheen moeten worden gebouwd. En last but not least, de pijp moet niet ver van de nok uitkomen. Let op waar de vloerbalken zich bevinden, aangezien de oven er niet op kan worden gebouwd.

De Russische kachel bestaat uit: een basis (bakken), een paal en een ovenkroes, daarin wordt brandhout verbrand en voedsel bereid. Elke goede kachel moet zijn eigen solide en betrouwbare basis hebben, die moet worden gelegd in baksteen, steen of beton, maar het belangrijkste is dat er geen holtes zijn tussen het metselwerk, om de kachel egaal te maken en zodat het vervormt niet na verloop van tijd.

De fundering moet strikt horizontaal zijn, dan wordt de eerste rij stenen erop gelegd en daarna wordt een dakbedekkingsmateriaal gemaakt om de structuur van vocht te isoleren. De tweede rij stenen wordt gelegd op een hoogte die strikt moet samenvallen met het vloerniveau. Dan begint de constructie van de oven zelf. Na het plaatsen van de mal voor de toekomstige oven, wordt de eerste rij stenen op de mortel geplaatst en let op - alle verticale en horizontale voegen moeten absoluut gelijk zijn en gevuld met mortel.

Nadat u erin bent geslaagd een kachel te bouwen, moet deze, voordat u hem in gebruik neemt, grondig worden gedroogd, hiervoor hoeft u hem gedurende 4 dagen niet te veel te verwarmen. Als er tijdens de oven nog witte rook uit de schoorsteen komt, is dit een teken dat de kachel nog niet uitgedroogd is en nog gedroogd moet worden.

Nadat de nieuwe kachel klaar is om u trouw van dienst te zijn, kunt u hem een interessanter uiterlijk geven met behulp van bekleding. De bekleding is gemaakt met behulp van tegels, ze zijn gebosseleerd en glad, met of zonder glazuur. Aan de ene kant zien de tegels eruit als een kleine doos, wat erg handig is voor installatie, en dankzij dit ontwerp wordt het proces van warmtewisseling versneld, waardoor de kamer sneller opwarmt.

Het bouwen van een kachel in een huis is een arbeidsintensief proces dat geduld en zorg vereist, maar na de eerste, de vuurhaard in uw kachel, zal het u bedanken voor het werk dat u erin heeft gestoken en uw woning vullen met warmte en comfort.

Aanbevolen: