Hoe Vloeren In Een Bad Te Isoleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Vloeren In Een Bad Te Isoleren?
Hoe Vloeren In Een Bad Te Isoleren?

Video: Hoe Vloeren In Een Bad Te Isoleren?

Video: Hoe Vloeren In Een Bad Te Isoleren?
Video: LUX ELEMENTS montage: bouwplaat ELEMENT op houten vloeren 2024, Maart
Anonim

De traditie van het nemen van een stoombad in een Russisch badhuis is sinds kort nieuw leven ingeblazen, dus steeds meer huiseigenaren streven ernaar om op hun eigen terrein een badhuis te bouwen. Maar moderne mensen streven naar maximaal comfort, daarom is de isolatie van deze kamer, inclusief de vloeren, belangrijk.

Hoe vloeren in een bad te isoleren?
Hoe vloeren in een bad te isoleren?

Noodzakelijk

  • - schedelstaven;
  • - dampremmend materiaal;
  • - vloerdelen;
  • - geëxtrudeerd polystyreen;
  • - waterdicht materiaal;
  • - geëxtrudeerd polystyreenschuim;
  • - versterkend gaas;
  • - cementzand dekvloer;
  • - perliet;
  • - cementeren.

instructies:

Stap 1

Als de vloeren in de beginfase van de constructie van het bad niet goed waren geïsoleerd, moet u eerst de houten bekleding demonteren. Spijker de schedelblokken aan de onderkant van de zichtbare balken en leg ze in de dampremmende laag en bevestig vervolgens de ruwe vloerplanken. Vervolgens moet u de volledige ruimte tussen de balken vullen met warmte-isolerend materiaal (geëxtrudeerd polystyreen), waarop waterdichting wordt gelegd. Het stadium van opwarming eindigt met de installatie van de bovenste vloerplanken.

Stap 2

Om de betonnen vloer in het bad te isoleren, is het noodzakelijk om een betonnen plaat op de fundering te leggen. Hierboven wordt al waterdichting aangebracht, die de fundering en vloer perfect beschermt tegen vocht. Leg vervolgens de isolatie in de vorm van schuim of geëxtrudeerd piepschuim, dat zich goed heeft bewezen (geschikt als isolatie en fijne geëxpandeerde klei). Monteer een wapeningsnet op kunststof of betonnen steunen. Van bovenaf wordt een laag cementzanddekvloer van dertig millimeter op de isolatie gegoten. Egaliseer de dekvloer en leg de tegels erop.

Stap 3

De meest effectieve methode om betonnen vloeren in een bad te isoleren, is om twee lagen beton te leggen, evenals een warmte-isolerend materiaal in de vorm van perliet. Perliet is een vrij licht geëxpandeerd zand met een lage thermische geleidbaarheid. Bij het werken met dit materiaal moet de kamer worden gesloten, omdat het perliet in de wind wordt verspreid.

Roer eerst twee emmers perliet door één emmer water en voeg dan pas het cement toe. Als het mengsel goed gemengd is, voeg je nog een emmer perliet en een halve liter water toe. Roer het mengsel totdat er water uit begint te komen. Dit is een zeker teken dat een hoogwaardige vloerisolatie klaar is. Verdeel een laag van het voorbereide mengsel op de betonplaat en laat drogen. Een week later wordt de tweede betonlaag gelegd.

Aanbevolen: