Hoe Behang Op Vezelplaat Te Lijmen

Inhoudsopgave:

Hoe Behang Op Vezelplaat Te Lijmen
Hoe Behang Op Vezelplaat Te Lijmen

Video: Hoe Behang Op Vezelplaat Te Lijmen

Video: Hoe Behang Op Vezelplaat Te Lijmen
Video: Behangen met papierbehang - muren inlijmen 2024, Maart
Anonim

Vezelplaat is een onvervangbaar materiaal voor elke budgetreparatie, als u een scheidingswand moet maken, het oppervlak moet egaliseren, geluidsisolatie moet aanbrengen, enz. Het enige nadeel van het materiaal is hydrofobie. Dit beperkt het toepassingsgebied of vereist extra verwerking om vervormingen uit te sluiten en de levensduur te verlengen.

Hoe behang op vezelplaat te lijmen
Hoe behang op vezelplaat te lijmen

instructies:

Stap 1

In het dagelijks leven wordt de gebruiker vaak geconfronteerd met de noodzaak om over een vel vezelplaat te plakken met papier of behang. Dit is waar de vraag rijst, hoe de vezelplaat zich zal gedragen in direct contact met lijm op waterbasis. Om vervorming te voorkomen is het aan te raden de ondergrond te impregneren met een (naar keuze) vochtwerend middel. Lijnolie verwarmd tot 50 ° C, herhaaldelijk aangebracht in een dunne laag, na grondige droging van elke vorige laag, is geschikt voor de rol van een primer. U kunt elk ander waterafstotend middel gebruiken. Pinotex is bijvoorbeeld een beproefd modern middel om houtmaterialen te beschermen. Het is voor extern en intern gebruik. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het gebied van de kopse kanten van de plaat tijdens de verwerking.

Stap 2

Nadat de primer is opgedroogd, wordt aanbevolen om het oppervlak te bedekken met een dunne laag stopverf als het nodig is om de voegen glad te strijken. Laat het goed drogen. En breng daarna de primer weer aan om het lijmverbruik in de toekomst te verminderen. Als de plaat stevig is, kunt u het met één primer doen. U kunt pas beginnen met behangen als u zeker weet dat het oppervlak volledig droog is.

Stap 3

Verdun de lijm van tevoren. Het is beter om het te kiezen uit de mengsels verrijkt met antischimmeladditieven. Volg dan de bekende regels. Het is gebruikelijk om behang vanuit het raam te lijmen, eerder werd dit geassocieerd met overlappend behang. Nu is dit probleem verdwenen, dus het is beter om het eerste blad vanuit de hoek te plaatsen (als de directe eigenschappen niet twijfelachtig zijn) of de deur.

Stap 4

Gebruik een waterpas of loodlijn om de muren te markeren, breng er gelijkmatig lijm op aan over het hele oppervlak. Breng het eerste behangpapier gelijkmatig aan en vermijd vervormingen. Verwijder overtollige lijm van onder het canvas met een speciale roller of zachte spatel, wrijf vanuit het midden naar de randen. Wrijf de randen schoon met een schone, droge doek. Het volgende vel wordt zorgvuldig end-to-end gelijmd.

Stap 5

Wanneer je bij de hoek komt, bedek het dan voorzichtig. Behang wordt hier gelijmd met een overlap (5-6 cm) of door te snijden, als de panelen vrij dicht zijn. Het overtollige wordt voorzichtig verwijderd met een mes.

Stap 6

De verlijmde ruimte moet 1-2 dagen drogen. Daarna kunt u gaan schilderen met watergedragen vernis of speciale verven.

Aanbevolen: