Hoe Kies Je Een Vliesbehang Voor Een Slaapkamer?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Vliesbehang Voor Een Slaapkamer?
Hoe Kies Je Een Vliesbehang Voor Een Slaapkamer?

Video: Hoe Kies Je Een Vliesbehang Voor Een Slaapkamer?

Video: Hoe Kies Je Een Vliesbehang Voor Een Slaapkamer?
Video: Vliesbehang behangen: hoe breng je het aan? | Wanden en Plafonds | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Nonwoven is een nonwoven materiaal dat bestaat uit textiel- of cellulosevezels die met bindmiddelen bij elkaar worden gehouden. Vliesbehang wordt elk jaar populairder.

Hoe kies je een vliesbehang voor een slaapkamer?
Hoe kies je een vliesbehang voor een slaapkamer?

Kenmerken van vliesbehang

Non-woven stof is zeer elastisch. Behang op een dergelijke ondergrond behoudt zijn vorm perfect, waardoor het niet vervormt tijdens het verlijmen en niet kromtrekt daarna. Bij nieuwbouw is het aan te raden deze op te plakken, omdat de muren na de bouw krimpen. Bovendien verbergen ze perfect scheuren en onregelmatigheden in de muren.

Sommige consumenten beschouwen dergelijk behang als gevaarlijk voor de gezondheid, maar in werkelijkheid is de non-woven basis volkomen onschadelijk. Deze wallpapers zijn gemaakt van veilige en milieuvriendelijke materialen, wat ze vrij duur maakt.

Vliesbehang moet worden gekocht in gespecialiseerde winkels die over de nodige kwaliteitscertificaten beschikken. In dit geval bespaart u uzelf en uw dierbaren van de mogelijke negatieve gevolgen van vervalsingen.

Om de kosten te verlagen, produceren fabrikanten een goedkopere optie: vliesbehang. Vinyl is een synthetisch materiaal dat formaldehyde afgeeft bij de verbrandingstemperatuur. In zijn normale staat is het volkomen onschadelijk, daarom is het uitstekend geschikt voor het plakken van de muren van een slaapkamer. Dergelijke wallpapers behoren tot een lagere prijscategorie.

Het voordeel van behang op non-woven basis is het gemak van lijmen - het kan droog op de muur worden aangebracht nadat vooraf lijm op de muur is aangebracht.

Vliesbehang voor de slaapkamer

Bij het kiezen van behang voor de slaapkamer moet je rekening houden met elk detail. Eerst moet je beslissen wat je precies wilt. Er moet aan worden herinnerd dat de gekozen kleur uw innerlijke wereld zal weerspiegelen en uw humeur zal beïnvloeden.

Echt vliesbehang heeft een dichte en stevige textuur en de budgetversie is zachter.

Bij het kiezen moet u rekening houden met de kenmerken van de slaapkamer. Als de verlichting onvoldoende is, zijn lichtgekleurde achtergronden perfect: beige, lichtroze, goudkleurig, ze zullen de kamer visueel helderder maken.

Wanneer een persoon lijdt aan slapeloosheid, zijn donkerblauwe tinten ideaal.

Een helder palet is geschikt voor actieve en dynamische mensen: rood, karmozijnrood, paars, pastelkleuren maken ze verveeld en geïrriteerd.

Rustige, gedempte kleuren werken het beste voor de slaapkamer. In een kleine slaapkamer ziet behang met een klein patroon er geweldig uit, en in een ruime kamer - met een grote afbeelding.

U kunt vliesbehang kiezen om te schilderen, dan kunt u de kleuren aanpassen aan uw wensen en stemming.

Aanbevolen: