Hoe Behang Terug Te Sturen Naar De Winkel

Inhoudsopgave:

Hoe Behang Terug Te Sturen Naar De Winkel
Hoe Behang Terug Te Sturen Naar De Winkel

Video: Hoe Behang Terug Te Sturen Naar De Winkel

Video: Hoe Behang Terug Te Sturen Naar De Winkel
Video: Behangen met papierbehang - muren inlijmen 2024, Maart
Anonim

Reparatie gaat heel vaak gepaard met verschillende inconsistenties, problemen, enz. Zo is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat je een behang uitkiest, maar het stond je niet. Je wilt ze retourneren of ruilen voor anderen. Maar in de praktijk is dit vrij moeilijk om te doen.

Hoe behang terug te sturen naar de winkel
Hoe behang terug te sturen naar de winkel

instructies:

Stap 1

Volgens de Wet op de consumentenbescherming mag je ongeschikt behang binnen 14 dagen, exclusief de aankoopdatum, terugsturen naar de winkel zonder opgaaf van reden. Bovendien kan zelfs het ontbreken van een controle geen reden zijn om dit te weigeren. Het enige dat van u mag worden verlangd, is de veiligheid van de originele verpakking. Hoewel experts onlangs hebben betoogd dat dit niet zo'n noodzakelijke voorwaarde is.

Stap 2

Om het behang terug te brengen naar de winkel heb je alleen een paspoort nodig. In de regel is het retourneren van artikelen, incl. en behang worden geaccepteerd tijdens werkuren - van 10.00 tot 18.00 uur. In de winkel moet u een aanvraag voor terugbetaling schrijven. Ook als je ze wilt ruilen voor anderen. Geef eerst een retourzending uit en kies vervolgens een nieuwe achtergrond.

Stap 3

Om problemen met het retourneren te voorkomen, moet u proberen een getuige te vinden die u zal helpen het feit van aankoop in deze winkel te bewijzen. Zelfs de verkoopmedewerker van deze winkel kan geschikt zijn als zo iemand.

Stap 4

Het beste is om de cheque ook te bewaren. Volgens het artikel kunt u inderdaad gemakkelijk bewijzen dat de aankoop bij dit specifieke verkooppunt is gedaan. Als verkopers of managers van een ijzerhandel weigeren het als document te accepteren, vraag dan om de kassa te verwijderen. Deze vereiste is vooral relevant als je pas een paar dagen geleden behang hebt gekocht. De kassa vormt een soort tweeling van je cheque. Het zal gemakkelijk zijn om uw zaak te bewijzen.

Stap 5

Trouwens, als er geen controle is, is het werkingsprincipe hetzelfde. Aan de uitgetrokken kassa kan worden vastgesteld dat je het behang echt in de opgegeven winkel hebt gekocht. De informatie op de back-upcontrole en op de informatiekaarten die in het behangpakket zitten, helpen u te bewijzen dat het van u is. De cheque geeft het artikel, partij en serie goederen weer, evenals de gekochte hoeveelheid. Je hoeft alleen maar het tijdstip te noemen waarop je de aankoop hebt gedaan en je kwitantie te vinden door de informatie ervan te vergelijken met degene die je bij de hand hebt.

Stap 6

Als je behang hebt gekocht, erop hebt geplakt en je realiseert je dat het van slechte kwaliteit is, kun je het decoratiemateriaal ook terugbrengen naar de winkel. Volgens artikel 1 van artikel 18 van SOA's kunt u veilig de vervanging van behang van lage kwaliteit eisen door een product van hetzelfde merk, model of artikel. Indien de prijs van het reeds gekochte behang in onderrichting afwijkt van de prijs van het nieuwe behang, dan heeft u het recht om een herberekening te verlangen. Ook kunt u aanspraak maken op vergoeding van veroorzaakte materiële schade.

Aanbevolen: