Hoe Installeer Ik Een Houten Toegangsdeur?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Houten Toegangsdeur?
Hoe Installeer Ik Een Houten Toegangsdeur?

Video: Hoe Installeer Ik Een Houten Toegangsdeur?

Video: Hoe Installeer Ik Een Houten Toegangsdeur?
Video: Houten deur installeren - Woodeko 2024, Maart
Anonim

Veiligheid en comfort zijn afhankelijk van hoe goed en correct de deur is geïnstalleerd. Omdat professionele installatie vrij duur is, installeren veel vakmensen zowel de doos als het canvas alleen.

Hoe installeer ik een houten toegangsdeur?
Hoe installeer ik een houten toegangsdeur?

Noodzakelijk

voordeur, doos, platbands, bouwloodlijn, een set headsets die op de deur worden geïnstalleerd en een perforator

instructies:

Stap 1

Neem een loodlijn en gebruik deze om het verticale niveau in uw deuropening te markeren. Op dezelfde manier moet één doorlopende lijn over de gehele hoogte van de deur worden gemaakt. Verbind de verticale lijnen op de drempel van de deuropening en het bovenste gedeelte met een ononderbroken lijn. Met dergelijke acties wordt visueel een rechthoek verkregen, die de meester zal helpen bij de juiste installatie van de voordeur.

Stap 2

Neem de doos en breng deze naar de opening zodat de gemarkeerde lijn zichtbaar is in het midden van de montagegaten. Markeer de dwarslijnen zonder de dozen te verwijderen met een eenvoudig potlood. Deze markeringen zijn vereist voor het boren. Verwijder de doos.

Stap 3

Boor met een klopboormachine en de geselecteerde boorgaten volgens uw markeringen. In dit geval moet u weten dat de boordiepte ongeveer 2 cm groter moet zijn dan de ankerlengte. Steek ankers in elk gat en plaats vervolgens het deurkozijn in de opening zodat het overeenkomt met alle gemaakte gaten.

Stap 4

Plaats de ankerbouten en schroef de structuur aan de deuropening. Ga verder met de deurluifel op de scharnieren als de voordeur niet voorgemonteerd op het frame was.

Stap 5

Controleer de werking van het slot en de handgreep. Als ze niet in eerste instantie zijn geïnstalleerd, is het noodzakelijk om alle stappen uit te voeren om de hardware op de deur te installeren. Onthoud dat als het slot aanvankelijk niet in de doos en de deur is gesneden, dit alleen moet worden gedaan als de deur al is opgehangen.

Stap 6

Neem de platbands en plaats ze zodat ze in uw deuropening passen, waarbij u de hoeken op de juiste manier afsnijdt. Gebruik een verstekbak. Installeer de platbands op het deurkozijn en verberg zo alle zichtbare gebreken tussen het kozijn en de muren. Houd er rekening mee dat het algehele uiterlijk van uw houten voordeur afhankelijk is van de nauwkeurigheid van het bevestigen van dit onderdeel, gebruik geen grote dikke spijkers, pas de platband niet op zijn plaats aan - controleer deze zorgvuldig.

Aanbevolen: