Hoe Zich Te Ontdoen Van Koolvlinders?

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Koolvlinders?
Hoe Zich Te Ontdoen Van Koolvlinders?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Koolvlinders?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Koolvlinders?
Video: Van rups tot vlinder 2024, Maart
Anonim

Mooie witte vlinders die over de bedden vliegen, zijn potentiële plagen voor toekomstige gewassen. De koolvlinder vindt het heerlijk om niet alleen kool te eten, maar ook rapen, koolraap, koolzaad. Overweeg een paar maatregelen om plaagvlinders te bestrijden.

Hoe zich te ontdoen van koolvlinders?
Hoe zich te ontdoen van koolvlinders?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u de bedden tijdig wiedt om verschillende onkruiden te verwijderen die koolvlinders aantrekken. Het wordt aanbevolen om elk najaar de grond in de bedden op te graven om het verschijnen van kool te voorkomen. Probeer kool en andere gewassen vroeg te planten, bij voorkeur voor de vlucht van de witvogelvlinders.

Stap 2

Om vlinders af te schrikken, kun je in de koolbedden een paar aubergine- of tomatenstruiken planten, want koolplanten verdragen hun geur niet. Je kunt ook de hele dag door verse alsemtakjes neerleggen om de geur van vlinders af te schrikken.

Stap 3

Als je niet tegen chemie bent, gebruik dan verschillende bacteriële preparaten. Effectief: entobacterine 1%, dipel 0,8%, gomelin 0,5%.

Stap 4

Probeer volksstrijdmethoden om de blanken te bestrijden. Voeg bijvoorbeeld 10 g droge witte mosterd toe aan 1 liter water en laat twee dagen staan, zeef, voeg nog eens 5 liter water toe en besproei de koolbedden met de voorbereide oplossing. Of voeg 50 ml ammoniak toe aan 10 liter water en besproei ook de koolstruiken met de voorbereide oplossing.

Stap 5

Omdat de koolvlinder verdraagt geen sterke geuren, je kunt de struiken bestuiven met een kleine hoeveelheid tabak of gemalen rode peper.

Aanbevolen: