Hoe Op Te Hangen Aan Een Gipsplaatmuur?

Inhoudsopgave:

Hoe Op Te Hangen Aan Een Gipsplaatmuur?
Hoe Op Te Hangen Aan Een Gipsplaatmuur?

Video: Hoe Op Te Hangen Aan Een Gipsplaatmuur?

Video: Hoe Op Te Hangen Aan Een Gipsplaatmuur?
Video: Iets ophangen aan een holle wand 2024, Maart
Anonim

Vroeg of laat moeten er verschillende soorten objecten aan een gipsplaatwand worden bevestigd, zoals planken, schilderijen, panelen, spiegels, akoestische systemen, enz. Dit kan zonder problemen. Je hoeft alleen aan bepaalde eisen te voldoen.

Hoe op te hangen aan een gipsplaatmuur?
Hoe op te hangen aan een gipsplaatmuur?

instructies:

Stap 1

Voor het bevestigen van objecten aan een gipskartonwand kunt u het beste speciale pluggen gebruiken. Daar worden dan schroeven in geschroefd. U kunt hiervoor geen nagels gebruiken. Als je besluit om de muur te versieren met een gewone ansichtkaart, dan kun je langskomen met een gewone schroef. Houd er rekening mee dat alle objecten met een behoorlijk gewicht met pluggen aan de muur moeten worden bevestigd. Directe montage kan worden gebruikt om het schilderij op te hangen. In dit geval is het mogelijk om de afbeelding aan het touw te hangen aan de schroef die in de plug is geschroefd. Ook wordt in sommige gevallen indirecte bevestiging gebruikt. De essentie ligt in het feit dat een beugel of een haak met pluggen aan de muur wordt geschroefd. Je kunt er dan bijvoorbeeld een keukenkastje aan hangen.

Stap 2

Momenteel te koop is er een voldoende aantal pluggen van verschillende variëteiten en soorten. Het wordt aanbevolen om een meerzijdige expansieplug te gebruiken, die is gemaakt van nylon. Het heeft een structuur met vier segmenten. Het is handig om het in te schroeven. Bovendien is zo'n plug betrouwbaar. Binnen het gat vindt een gelijkmatige verdeling van krachten plaats. Hij zal niet draaien dankzij de borgribben. Bij holle metselwerk- of gipskartonwanden wordt de deuvel tot een knoop gevouwen.

Stap 3

Bij de deuvel moet u ook universele schroeven gebruiken. U dient deze te kiezen volgens het volgende principe: deuvellengte + dikte van het te monteren object + 10 millimeter.

Stap 4

Een speciale vlinderplug past goed op een gipskartonwand. Het kan worden gebruikt om planken, lamellen, kroonluchters, kroonlijsten, antennes enz. veilig te bevestigen. Het is gemaakt van hoogwaardig polyamide. Rotatie wordt voorkomen door langsribben. De borgring voorkomt dat de plug in het geboorde gat valt.

Stap 5

Voor het bevestigen van lichtere constructies aan gipsplaten kunnen veerpluggen van het type "paraplu" worden gebruikt. Ze worden verkocht met zowel een gewone schroef als haken. Ze kunnen worden gebruikt om plafondlampen, boekenplanken, enz.

Aanbevolen: