Hoe Een Kroonluchter Te Upgraden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kroonluchter Te Upgraden
Hoe Een Kroonluchter Te Upgraden

Video: Hoe Een Kroonluchter Te Upgraden

Video: Hoe Een Kroonluchter Te Upgraden
Video: How to install a heavy light fixture 2024, Maart
Anonim

Vaak wil je iets veranderen aan het interieur van je huis, maar is er niet genoeg geld voor ingrijpende veranderingen, zucht je, weet je niet wat je moet doen en uiteindelijk laat je alles zoals het was. En helemaal tevergeefs! Je kunt veel met je eigen handen veranderen zonder bijna geld uit te geven. Update bijvoorbeeld een saaie kroonluchter.

Hoe een kroonluchter te upgraden
Hoe een kroonluchter te upgraden

Noodzakelijk

  • - speciale verven;
  • - draad;
  • - doek of papier;
  • - touw of wollen draad;
  • - Ballon;
  • - PVA-lijm;
  • - kralen.

instructies:

Stap 1

Als je een standaard kroonluchter hebt met doffe witte tinten (mat of glanzend), of zelfs transparante, is het gemakkelijk om deze te veranderen als je hem schildert. Koop hiervoor speciale verf voor het schilderen op glas (ze worden verkocht in winkels voor kunstenaars) en breng een tekening aan die je leuk vindt en die in stijl bij je huis past. Als je niet erg zeker bent van je artistieke talenten, gebruik dan kant-en-klare stencils voor patronen. Gebruik niet veel kleuren - een of twee is voldoende.

Stap 2

Naast schilderen kun je een oude lamp vervangen door een lampenkap. En hier is er een enorme ruimte voor uw verbeelding. Een lampenkap kan immers heel anders zijn - van stof en papier, glas en takken, draad en plastic. Het belangrijkste is om veiligheid in acht te nemen (het materiaal mag niet ontvlambaar of ontvlambaar zijn) en gevoel voor stijl. Je kunt een draadframe maken en deze bekleden met papier of stof, borduren en decoreren met kralen en linten, je kunt een lampenkap maken van een rieten mand die bij de vorm past, en de kroonluchterarmen - van mooie glazen of glazen (met een geschikte bodem, waarin u gaten moet boren).

Stap 3

Je kunt een bolvormige kroonluchter maken van touw of wol om te breien. Deze methode om een lampenkap te maken is al lang bekend. Blaas een ronde ballon op en wikkel deze met draden gedrenkt in PVA-lijm, of bedek hem na het omwikkelen goed met lijm of zetmeeloplossing. Laten drogen en dan de bal afblazen - je kroonluchter is klaar. Afhankelijk van de kleur en dikte van de draden, kun je eindigen met een verrassend divers assortiment lampen, origineel en praktisch gratis.

Stap 4

U kunt niet alleen de kap of kap veranderen, u kunt ook het frame van uw kroonluchter veranderen. Het kan in een andere kleur worden geverfd, bijvoorbeeld in goud of zilver, of zwart of rood - afhankelijk van de stijl van de kroonluchter en het interieur, kan het worden omwikkeld met touw of garen, of gouden draad, versierd met kralen, glitters, kralen, fragmenten van een spiegel of nieuwjaarsspeelgoed, schelpen, zeekiezels. Wees creatief en de bijgewerkte kroonluchter zal uw kamer op een nieuwe manier decoreren.

Aanbevolen: