Acrylprimer Als Bescherming Voor Hout

Inhoudsopgave:

Acrylprimer Als Bescherming Voor Hout
Acrylprimer Als Bescherming Voor Hout

Video: Acrylprimer Als Bescherming Voor Hout

Video: Acrylprimer Als Bescherming Voor Hout
Video: 5 TIPS BIJ GRONDVERF AANBRENGEN OP HOUT! 2024, Maart
Anonim

Acrylprimer wordt gebruikt om houten oppervlakken te egaliseren en de hechting van hout aan de grondlaag te verbeteren. Moderne fabrikanten bieden vele soorten acrylprimers voor hout, en om de beste te kiezen, moet u een paar basisregels kennen.

Acrylprimer als bescherming voor hout
Acrylprimer als bescherming voor hout

Soorten acrylprimer

Volgens de samenstelling wordt op acryl gebaseerde grond onderverdeeld in wateroplosbaar en organisch oplosbaar. De grond, die organische oplosmiddelen bevat, is uitstekend geschikt voor gevelwerkzaamheden, omdat deze bestand is tegen extreme temperaturen en hoge luchtvochtigheid.

In water oplosbare primers zijn nagenoeg geurloos en bij toepassing op hout zeer goed ademend. Deze grond is bedoeld voor gebruik binnenshuis.

Door zijn werking kan acrylprimer versterkend en doordringend zijn. De doordringende primer maakt het mogelijk om de bovenstructuur van het hout te versterken en te versterken, de lagen te impregneren tot een diepte van 10 cm. De versterkende verbinding werkt alleen op de bovenste lagen van het hout en plakt de deeltjes aan elkaar die het oppervlak van het hout vormen.

Voordelen van het gebruik van acrylprimer

Hout gecoat met acrylprimer is bestand tegen extreme temperaturen, hoge luchtvochtigheid en andere negatieve omgevingsinvloeden.

Het behandelen van hout met acrylprimer helpt het schuurproces te vergemakkelijken en stelt u in staat om het hout goed voor te bereiden op de oppervlakteafwerking. In water oplosbare primer kan het verf- of lakverbruik aanzienlijk verminderen en de levensduur van houten producten verlengen, en helpt ook om een meer gelijkmatige en verzadigde kleurtextuur te creëren.

Het aanbrengen van acrylprimer op het houtoppervlak helpt het te beschermen tegen schimmelvorming en rottingsprocessen, terwijl de structuur van het hout behouden blijft.

Regels voor het aanbrengen van acrylprimer

Voordat u doorgaat met het aanbrengen van de primer, is het noodzakelijk om het oppervlak van het hout grondig te reinigen van stof en andere verontreinigingen.

Acrylprimer moet worden aangebracht bij temperaturen van +5 tot + 30 ° C. Bij lagere temperaturen duurt het drogen van de primer te lang en bij hogere temperaturen droogt de acrylcoating te snel en heeft deze geen tijd om in de houtlagen door te dringen.

De droogtijd voor elke laag acrylprimer kan enkele uren zijn. Droogtijden vindt u op de verpakking van de acrylprimer.

Om multiplex en spaanplaat te verwerken, moet u een diep doordringende acrylprimer kopen, omdat een conventionele primer niet goed in de lagen van dergelijke materialen kan worden opgenomen.

Aanbevolen: