Roos "Grand Gala": De Regels Van Planten, Snoeien En Groeien

Inhoudsopgave:

Roos "Grand Gala": De Regels Van Planten, Snoeien En Groeien
Roos "Grand Gala": De Regels Van Planten, Snoeien En Groeien

Video: Roos "Grand Gala": De Regels Van Planten, Snoeien En Groeien

Video: Roos "Grand Gala": De Regels Van Planten, Snoeien En Groeien
Video: Rozen stekken / planten / kweken / snoeien 2024, Maart
Anonim

Spectaculaire roos "Grand Gala" is een heldere vertegenwoordiger van de groep hybride theeroosjes. Hij staat mooi aan de struik en is geschikt om te snijden, bij tijdige snoei en goede verzorging is een continue bloei gegarandeerd van mei tot oktober.

Roos "Grand Gala": de regels van planten, snoeien en groeien
Roos "Grand Gala": de regels van planten, snoeien en groeien

"Grand Gala": beschrijving en functies

"Grand Gala" (Grande Gala) - hybride theeroos van Franse selectie. Gekweekt in 1995, won het ras onmiddellijk positieve recensies van amateur-tuinders vanwege zijn spectaculaire uiterlijk en niet al te moeilijke verzorging. De encyclopedie van rozen vermeldt weerstand tegen ongedierte, overvloedige lange bloei, reactievermogen op voeding en goed water geven.

De plant is lang, met de juiste zorg bereikt hij 1-1, 2 m hoog. Niet te uitgestrekte struik met sterke rechte scheuten, rijkelijk begroeid met donkergroen glanzend blad. Er zijn weinig doornen, continue bloei, van mei tot laat in de herfst. De roos is geschikt voor broei- en snijwerk en kan in bloembedden, kassen of kassen worden gekweekt.

Het belangrijkste voordeel van de variëteit zijn de grote bloemen met een rijke donkerrode kleur. Rozen zijn badstofrozen, in een bloeiende bloem zijn er ongeveer 60 afgeronde bloembladen, licht gedraaid naar het midden. De knop is langwerpig, klassiek voor hybride theesoorten. De kleur is zeer rijk, fluweelachtig, iriserend van bloedrood tot paars. De bloembladen zijn aan de basis verkoold, de spectaculaire zwarte en rode rand onderscheidt de bloeiende roos gunstig van vertegenwoordigers van andere variëteiten. Het aroma is zeer delicaat, fruitig en bessen.

Planten en vertrekken

Experts raden aan om twee jaar oude zaailingen te kopen, deze zijn het meest levensvatbaar. Jonge planten gaan samen met een klomp aarde op de wortels in de verkoop, het onderste deel van de plant is stevig in cellofaan gewikkeld. In deze vorm wordt de zaailing maximaal 50 dagen bewaard en lijdt hij niet na transplantatie.

De hybride roos geeft de voorkeur aan een voedzame grond met een aanzienlijke hoeveelheid zand. Het land moet licht zijn, je mag geen struiken planten in de directe nabijheid van hooggelegen grondwater. "Grand Gala" voelt zich heerlijk in de verspreide zon en halfschaduw, geeft de voorkeur aan een warm of gematigd klimaat. In regio's met strenge winters wordt het ras alleen in kassen gekweekt.

Geef de roos water met niet te koud water, bij voorkeur regen of bezonken. Rond de struik wordt een groef voor water gegraven, één plant heeft minimaal 4-5 liter nodig. In de hitte wordt de bloem eens in de 3 dagen bewaterd, bij afwezigheid van de zon en bij matig koel weer is 1 watergift per week voldoende. Meerdere keren per seizoen worden de struiken bemest, waarbij een mengsel van organisch materiaal en minerale complexen wordt toegevoegd. Dit versnelt de knopvorming en zorgt voor een langdurige bloei. Regelmatig losmaken van de grond en tijdig verwijderen van onkruid zijn noodzakelijk.

Bij temperaturen onder het vriespunt moeten planten worden afgedekt. Vooraf worden de struiken ingegraven, daarna bedekt met sparren takken en omwikkeld met agrofibre.

Snoeiregels

Alle hybride theeroosjes moeten in de lente en de herfst worden gesnoeid, en Grand Gala is daarop geen uitzondering. De belangrijkste procedure is de herfstsnoei. Voordat ze naar de winter vertrekken, worden de scheuten doormidden gesneden met een scherpe snoeischaar of een mes. In het voorjaar is het voldoende om droge of beschadigde plekken te verwijderen. Het is niet nodig om een struik te vormen, de variëteit is matig verspreid en ziet er altijd netjes uit.

Instrumenten worden grondig gesteriliseerd voordat ze worden bijgesneden. De snede wordt van buitenaf over de nieren gemaakt, met het mes schuin gehouden. Na de herfstsnoei blijven er 8 knoppen aan de scheuten. De procedure wordt uitgevoerd bij droog en zonnig weer om extra stress op de planten te voorkomen.

Aanbevolen: