Mahonia-hulst: Planten, Verzorgen, Reproductie

Inhoudsopgave:

Mahonia-hulst: Planten, Verzorgen, Reproductie
Mahonia-hulst: Planten, Verzorgen, Reproductie

Video: Mahonia-hulst: Planten, Verzorgen, Reproductie

Video: Mahonia-hulst: Planten, Verzorgen, Reproductie
Video: Plug Plants Ep 5: Mahonia! Everything You Need to Know! Must-Have Plant! How to Grow! 2024, Maart
Anonim

Mahonia-hulst verbaast niet alleen met zijn schoonheid, maar ook met de heilzame eigenschappen die de bessen van deze prachtige plant met zich meebrengen. Het thuisland van Mahonia is Noord-Amerika, maar het werd in 1822 naar Europa gebracht. Zelfs toen werd deze struik gebruikt voor medicinale doeleinden, maar ook voor het geel verven van stoffen.

Mahonia-hulst: planten, verzorgen, reproductie
Mahonia-hulst: planten, verzorgen, reproductie

Beschrijving

Mahonia is een groenblijvende plant die verrukt is met een verscheidenheid aan kleuren: Mahonia is bijvoorbeeld geel in mei en blauw of donkerpaars aan het einde van de zomer. Daarnaast kan de eigenaar van deze prachtige struik genieten van heerlijke en gezonde bessen. De hoogte van Mahonia-hulst bereikt 1,5 meter, en deze naam werd gegeven vanwege het feit dat de bladeren van Mahonia op hulstbladeren lijken.

Landen

De juiste plaats kiezen

Mahonia-hulst moet in losse, licht vochtige grond worden geplant, het wordt aanbevolen om licht zuur en humusrijk te zijn.

Geef bij het kiezen van een landingsplaats ook de voorkeur aan schaduwrijke en rustige gebieden. En meng voor het planten van Mahonia de grond met humus, zand en graszoden.

Landingsregels

Eerst moet je gaten graven, waarvan de diepte 50 cm zal bereiken, en de afstand tussen hen is minstens 1,5 meter van elkaar, omdat de magonia vrij snel groeit.

In deze gaten moeten struiken worden geplant zodat de wortelhals zich op grondniveau bevindt. Na het planten moet je de aarde rond de hulstmahonia aanstampen en overvloedig water geven.

Het is aan te raden om in het vroege voorjaar een plant te planten, maar ook om deze opnieuw te planten. Een transplantatie is echter mogelijk vóór het begin van de herfst.

Zorg

Magonia is een pretentieloze struik, dus het zal voor geen enkele tuinman moeilijk zijn om ervoor te zorgen. Elke lente is het nodig om de grond onder de plant te wieden en deze te voeden met meststoffen. In de zomer, vooral als het droog is, moet Mahonia overvloedig worden bewaterd. In de herfst moet de grond worden gemulleerd.

Het snoeien van de plant is optioneel.

Reproductie

Hulstmahonia kun je op verschillende manieren vermeerderen: door stekken, zaden en delende wortelstokken. Laten we deze methoden in meer detail bekijken.

Voortplanting door stekken

Dit is de meest populaire manier om Mahonia te vermeerderen en vereist gezonde, lommerrijke scheuten. Het snijden van Mahonia-hulst gebeurt op dezelfde manier als bij alle planten.

Zaadvoortplanting

Deze methode is de langste, want voordat Mahonia wordt geplant, moeten de zaden ongeveer 3 maanden in de koelkast worden bewaard. De toekomstige plant wordt in de lente of de herfst geplant en je moet zaden planten tot een diepte van 1-2 cm.

Voortplanting door worteluitlopers

In eerste instantie is het noodzakelijk om sterke scheuten te kiezen, die vervolgens naar de grond moeten worden gebogen zodat de bovenkant ondergronds is. In de plaats van de bocht moet je een vernauwing van de draad maken. In dit geval wordt de plant overvloedig bewaterd. Wanneer in de bocht een gezond wortelstelsel verschijnt, worden de stekken gescheiden van de ouderplant en verplant.

Ziekten en plagen

Mahonia-hulst is zeer resistent tegen verschillende ziekten en parasieten, maar is nog steeds onderhevig aan enkele ervan. Daarom moet de plant periodiek worden behandeld met preventieve medicijnen.

Aanbevolen: