Hoe Rozen Te Voeren In De Herfst Voordat Je Gaat Schuilen Voor De Winter?

Inhoudsopgave:

Hoe Rozen Te Voeren In De Herfst Voordat Je Gaat Schuilen Voor De Winter?
Hoe Rozen Te Voeren In De Herfst Voordat Je Gaat Schuilen Voor De Winter?

Video: Hoe Rozen Te Voeren In De Herfst Voordat Je Gaat Schuilen Voor De Winter?

Video: Hoe Rozen Te Voeren In De Herfst Voordat Je Gaat Schuilen Voor De Winter?
Video: Hoe kan ik rozen planten en verzorgen? - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Om de rozenstruiken in de zomer uitbundiger te laten bloeien, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de planten in de herfst veilig overwinteren. Om dit te doen, volstaat het om de bloemen een paar keer in de herfst te voeren en ze te beschermen tegen het weer.

Hoe rozen in de herfst te voeren voordat je gaat schuilen voor de winter?
Hoe rozen in de herfst te voeren voordat je gaat schuilen voor de winter?

Noodzakelijk

  • - kaliummonofosfaat;
  • - superfosfaat;
  • - kaliumsulfaat;
  • - boorzuur;
  • - water;
  • - composteren;
  • - as;
  • - bananenschillen.

instructies:

Stap 1

Voordat u de rozen voor de winter bedekt, moet u topdressing rooten en het is belangrijk om de keuze van de meststof zelf serieus te benaderen. In de herfst hebben rozen vooral kalium en fosfor nodig, en als deze elementen in het geselecteerde preparaat in de vereiste hoeveelheid aanwezig zijn, kan men na een vakkundig uitgevoerde procedure niet bang zijn dat de planten het koude seizoen niet zullen overleven of zullen verzwakken in die mate dat de volgende zomer niet zal behagen met een overvloedige bloei.

Momenteel kunt u in de winkel preparaten kopen die speciaal zijn ontworpen voor het voeren van rozen in de herfst, maar omdat de prijs voor hen enigszins overdreven is, is het beter om zelf een dressing te bereiden, die niet slechter zal zijn dan het gekochte product.

Topdressing recept nummer 1

Neem 15 gram kaliummonofosfaat en 15 gram superfosfaat, verdun ze in 10 liter water.

Topdressing recept nummer 2

Neem 10 gram kaliumsulfaat, 25 gram superfosfaat, 3 gram boorzuur, verdun deze componenten in een emmer water.

Geef de rozenstruiken water met een van deze meststoffen. Eén emmer is voldoende om een tuin van vier vierkante meter water te geven. meter.

Stap 2

Als je de in paragraaf 1 genoemde elementen niet op voorraad hebt, kun je as en bananenschillen als topdressing gebruiken (vergeet niet dat bananenschillen rijk zijn aan kalium).

Hak de bananenschillen en meng ze respectievelijk met de as 1 t/m 5. Verdeel de resulterende topdressing rond de struiken met een snelheid van 0,5 liter droge stof per struik en besprenkel deze vervolgens met een kleine hoeveelheid aarde en water.

Stap 3

Het is toegestaan om rozen in de herfst en met compost (verrot) te voeren. Strooi as rond de rozen en plaats compost op de as. Veel tuinders plaatsen compost onder de grond, maar als je niet in het zuiden woont, is het beter om de compost op de grond te laten, zonder deze in de grond te verdiepen - dit is een uitstekende bescherming tegen bevriezing.

Aanbevolen: