Dahlia In De Tuin: Verzorgingstips

Dahlia In De Tuin: Verzorgingstips
Dahlia In De Tuin: Verzorgingstips

Video: Dahlia In De Tuin: Verzorgingstips

Video: Dahlia In De Tuin: Verzorgingstips
Video: Tips voor het verzorgen van de dahlia - Libelle Boer Tom 2024, Maart
Anonim

Een bloem die de zomer niet loslaat, of "Son of the Sun" - zo zeggen ze over deze sierlijke plant, die er helder en levensbevestigend uitziet tegen de achtergrond van de verwelkende natuur. Dahlia bloeit van juli tot de vorst, een lust voor het oog met een breed palet aan kleuren en prachtig opengewerkt groen. In ruil daarvoor vereist deze delicate bloem zorgvuldige zorg en constante aandacht van de kweker.

Dahlia in de tuin: verzorgingstips
Dahlia in de tuin: verzorgingstips

Dahlia's worden eind mei geplant zodat matinees ze niet aanraken. Geplant op een zonnige plaats in een lichte zandige leembodem rijk aan humus. Geprepareerde knollen worden in een gat geplaatst en met aarde besprenkeld, zodat de plaats waar de spruit uit de nek komt, tot een diepte van ongeveer 5 cm in de grond wordt begraven. Terwijl de plant groeit, moet de grond regelmatig worden losgemaakt en bewaterd.

Ongeacht de hoogte van de bloemen wordt een deel van de onderste bladeren van de stelen verwijderd zodat de wortelhals niet bedekt wordt. Dit helpt de wortels beter te rijpen en voorkomt dat de stengel indikt.

Verdorde en droge bloeiwijzen moeten worden verwijderd. Als de planten hoog zijn, moeten ze op steunen worden vastgemaakt. In de regel worden drie knoppen gevormd op de hoofdscheut. Als je de middelste verwijdert, zullen de laterale lange steeltjes met grote bloeiwijzen groeien.

Dahlia's stiefkind zodra zijscheuten verschijnen. Dit wordt gedaan om de bloemen groot te houden. Grasshopping wordt uitgevoerd totdat knoppen worden gevormd in de bladoksels van de hoofdstam. Kleinbloemige soorten dahlia's worden niet gepind.

Dahlia's worden volgens het gebruikelijke schema met organische meststoffen gevoerd. Tijdens de bloeiperiode moeten de planten worden bemest met fosfor en kalium, de grootte en helderheid van de bloem is hiervan afhankelijk.

Eind augustus moeten dahlia's 15 cm spudden, dit beschermt de plant tegen vorst en voorkomt dat de hals van de plant grof wordt.

Tegen het einde van het groeiseizoen worden er knoppen gevormd op de wortelhals van de dahlia, waaruit volgend jaar nieuwe scheuten zullen groeien.

Aanbevolen: