Wat Zijn De Nadelen Van Andulin Dak?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Nadelen Van Andulin Dak?
Wat Zijn De Nadelen Van Andulin Dak?

Video: Wat Zijn De Nadelen Van Andulin Dak?

Video: Wat Zijn De Nadelen Van Andulin Dak?
Video: Плюсы и минусы ондулина 2024, Maart
Anonim

Er is zo'n verscheidenheid aan daken in de moderne bouwmarkt dat het soms moeilijk is om te beslissen over de materiaalkeuze. De bekende tegels en leisteen duwen de laatste tijd hardnekkig een nieuw materiaal van de markt - ondulin, dat steeds populairder wordt.

Wat zijn de nadelen van Andulin dak?
Wat zijn de nadelen van Andulin dak?

instructies:

Stap 1

Ondulin is een lichtgewicht maar extreem stijf gegolfd composiet gemaakt van met bitumen verzadigde organische vezels onder hoge druk. Het wordt voorafgegaan door vijftig jaar onderzoek en als gevolg daarvan positioneren de makers van het materiaal het als een lichtgewicht, kosteneffectief product dat bescherming tegen weersinvloeden, geluids- en thermische isolatie biedt, zelfs in de meest extreme klimaten. In feite beweren de fabrikanten dat hun product geen gebreken heeft.

Stap 2

Ondulin-fabrikanten zijn slecht thuis in hun eigen product vanwege de nieuwheid ervan. Zelfs in professionele beschrijvingen wordt bijvoorbeeld niet aangegeven dat het materiaal zelf slecht in contact kan komen met andere bouw- of afwerkingsmengsels, bijvoorbeeld met bitumen. Als het dak in deze combinatie wordt geïnstalleerd, zit uw dak over een paar jaar waarschijnlijk onder grote zwarte vlekken. De installateurs zullen uw dak na onderzoek opnieuw schilderen totdat de garantie vervalt. De volgende keer wordt u aangeboden om het zelf te schilderen. Aangezien de meeste verven op acrylbasis niet goed reageren op bitumen, ontstaat er een vicieuze cirkel.

Stap 3

Ondulin is perfect bestand tegen koude en hitte, maar met verschillende kanttekeningen als het gaat om vervanging onder garantie van het dak. Als de deklaag bijvoorbeeld niet 3, maar 4 vellen is bij lage temperaturen, dan krijg je hoogstwaarschijnlijk te horen dat het dak niet volgens de specificaties is gemaakt. Het is niet bestand tegen hoge temperaturen, het verliest snel zijn kleur en vorm.

Stap 4

Ondulin, licht in gewicht, is in de praktijk niet bijzonder sterk. Als het huis zich in extreme klimatologische omstandigheden bevindt, kan het vallen van een boom ertoe leiden dat het hele dak moet worden vervangen, in tegenstelling tot dezelfde leisteen of shingles, die stabieler zijn, en bij vervanging kunt u slechts een paar vellen nodig.

Stap 5

Ondanks de schijnbaar lange fabrieksgarantie, geven ze meestal 10, soms 15 jaar, in een poging zich te onderscheiden van andere materialen, ondulin heeft veel "installatie" -nuances, en bij het installeren van het dak moet je van de installateurs eisen dat ze het dak maken, volgens aan de voorschriften van de fabrikant, zodat vervolgens aan de garantie wordt voldaan.

Stap 6

Over het algemeen heeft het online dak meer negatieve beoordelingen dan positieve. Consumenten schelden het materiaal uit vanwege het snelle verlies van kleur, vorm, lage sterkte en terugkeer naar die dakbedekkingsmaterialen die door de tijd zijn getest.

Aanbevolen: