Hoe Een Gazon Te Maaien In De Zomer?

Hoe Een Gazon Te Maaien In De Zomer?
Hoe Een Gazon Te Maaien In De Zomer?

Video: Hoe Een Gazon Te Maaien In De Zomer?

Video: Hoe Een Gazon Te Maaien In De Zomer?
Video: Hoe en wanneer grasmaaien? - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Eigenaren van particuliere huizen streven ernaar om op hun percelen gladde, heldergroene gazons met zijdegras aan te leggen. Om een echt hoogwaardige coating te krijgen, moet u ervoor zorgen: voeren, water geven, trimmen, droog gras en vuil verwijderen. De heetste tijd voor gazonwerkzaamheden is de zomer.

Hoe een gazon te maaien in de zomer?
Hoe een gazon te maaien in de zomer?

Maai uw gazon in de zomer niet te vaak, omdat dit de planten verzwakt en er lusteloos en lelijk uitziet. Bovendien kan een knipbeurt helpen de stofwisseling en uitdroging te stoppen. Daarom is het noodzakelijk om het gazon zo vaak mogelijk water te geven en goede bemesting toe te passen. Gras voor het gazon is aangepast aan zware omstandigheden, dus frequent maaien bedreigt de levensduur van de planten niet, maar verslechtert hun uiterlijk.

Bossige soorten gazongras zien er erg mooi uit en verbergen de grond volledig. Bij regelmatig maaien zullen de planten geen knoppen krijgen, dus alle krachten zullen gericht zijn op bladgroei, en niet op bloemen en inseminatie.

Probeer in droge en hete zomers het gazon zo min mogelijk te maaien. Snijd de planten helemaal bovenaan. Het gras blijft hoog genoeg om de grond te bedekken om uitdroging te voorkomen. Knip nooit meer dan een derde van de planten af. Verlaag het snijniveau langzaam en geleidelijk. Hoe lager de snede, hoe beter de meststof zou moeten zijn.

Op heuvels en hellingen het gras van het gazon schuin maaien. Het is onwenselijk om natte planten te maaien, op dit moment zijn ze meer beschadigd dan normaal. In regenachtige en koele zomers moet het gras vaak, maar voorzichtig, worden gemaaid, zodat het de gewenste hoogte krijgt en behoudt. Dan zal het gazon veel scheuten geven, waardoor het dicht en donzig wordt.

In gematigde klimaten is het raadzaam om het gazongras twee keer per week te maaien. Als je vaker maait, worden de planten erg slap en ontstaan er kale plekken, waarin onkruid, mos en korstmossen gaan ontstaan. Het maainiveau mag niet te laag zijn, anders wordt het gras geel. Bepaal van tevoren de richting van het maaien, zodat het gazon uniform is.

Geef het gazon 's middags geen water, anders krijgt het gras zonnebrand en vlekken. De ideale tijd hiervoor is 's morgens en' s avonds. Als uw gazon veel ruimte in beslag neemt, verdeel het gebied dan in sectoren en geef elke dag een nieuwe sector water.

Aanbevolen: