Hoe Marmer Te Schilderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Marmer Te Schilderen?
Hoe Marmer Te Schilderen?

Video: Hoe Marmer Te Schilderen?

Video: Hoe Marmer Te Schilderen?
Video: marmer effect schilderen | vtwonen | doe-het-zelf 2024, Maart
Anonim

Producten gemaakt van marmer en marmersnippers zijn erg populair vanwege hun duurzaamheid, pretentieloze zorg, luxe uitstraling. Soms wil je echter variatie toevoegen aan de gebruikelijke manier en iets veranderen. In dit geval kun je het marmer schilderen: het is niet moeilijk om dit te doen als je je aan bepaalde regels houdt.

Hoe marmer te schilderen?
Hoe marmer te schilderen?

instructies:

Stap 1

Gebruik geen verf om de kleur van het marmer te veranderen. Zelfs als het je lukt om het oppervlak met meerdere lagen volledig te bedekken en te wachten tot de aangebrachte verf droog is, zal deze heel snel loslaten en loslaten. Het verwijderen van het marmer zal lastig zijn en de kans is groot dat je het originele oppervlak bekrast. Als je een gokje wilt wagen, houd er dan rekening mee dat je geen grove borstels kunt gebruiken, omdat die ook het marmer niet ten goede komen.

Stap 2

Verander de samenstelling van je gewone plantaardige verf zodat deze aan het marmer hecht. Neem hiervoor een borax-oplossing en meng deze met verf. Voeg salpeterzuurzout of salpeterzuur (een paar druppels) toe aan het resulterende mengsel. Kies dus voor blauw een indigo plantaardige kleurstof en voor rood een bruine tint. Mix Ink Nuts met Brown voor een echte Gothic Black Marble.

Stap 3

Leer de basis van de speciale kleurtechnologie voor wit marmer. Houd er rekening mee dat deze bewerking speciale verf vereist. Voer de kleuringsprocedure uit met een hete oplossing. In dit geval zal de verf diep in het marmer doordringen en overeenkomstig uitharden. De oplossing moet op een zodanige temperatuur zijn dat deze nog schuimt.

Stap 4

Begin met het maken van de kleurstofoplossing. Het is op basis van alcohol: los er lakmoes in op als je een blauw oppervlak wilt krijgen. Afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde stof zal de verzadiging van de resulterende kleur veranderen. Een oplossing van gummigut geeft het marmer een gele kleur, en een eenvoudige kinderachtige manier zal je helpen om groen te krijgen: behandel het marmer eerst met een oplossing met lakmoes en behandel het vervolgens met verf met gummigut. De rode kleur wordt gegeven door de wortel van alkanen, en de combinatie van yar-koperkop met zinksulfaat en ammoniak zal het oppervlak van je marmer "vergulden".

Aanbevolen: