Welke Bloeiende Struiken Om In De Tuin Te Planten?

Inhoudsopgave:

Welke Bloeiende Struiken Om In De Tuin Te Planten?
Welke Bloeiende Struiken Om In De Tuin Te Planten?

Video: Welke Bloeiende Struiken Om In De Tuin Te Planten?

Video: Welke Bloeiende Struiken Om In De Tuin Te Planten?
Video: Drie fantastische struiken voor de tuin (i.s.m. Libelle) 2024, Maart
Anonim

Vooral in de tuin zijn bloeiende struiken aantrekkelijk. Visueel kunnen ze niet alleen de vorm van de site veranderen, maar ook een gevoel van feest creëren, waardoor het palet van de tuin veel helderder, rijker en diverser wordt.

Welke bloeiende struiken om in de tuin te planten?
Welke bloeiende struiken om in de tuin te planten?

Hulpvolle informatie

De struik vertegenwoordigt een bepaalde levensvorm van de plant. De hoogte kan variëren van enkele tientallen centimeters tot zes meter. Een onderscheidend kenmerk van struiken van bomen is de afwezigheid van een enkele hoofdstam. Veel stammen groeien dicht bij elkaar en worden na verloop van tijd vervangen door jonge. Het is vermeldenswaard dat een afzonderlijke tak van de struik tientallen jaren kan groeien. Bloeiende struiken worden als een speciale plantvorm beschouwd. In de regel bevinden ze zich in de buurt van de site, aan de uiterste randen van de tuin, naast het terras of op gazons.

Tuinbloeiende struiken zijn zeer divers. Er zijn alleen al een groot aantal verschillende soorten rozen. Ze kunnen verschillen in tinten van bloembladen, grootte en structuur van struik, bladeren.

Verscheidenheid aan bloeiende struiken

Jasmijn is vooral populair onder bloeiende struiken. Het wordt niet zozeer gewaardeerd om zijn uitstekende schoonheid als wel om de geur die bloemen verspreiden. Opgemerkt moet worden dat veel bloeiende struiken niet alleen de ogen van gasten en gastheren kunnen plezieren, maar ook een zekere stevigheid en status geven aan het uiterlijk van de tuin.

Bij het planten van bloeiende heesters in de tuin is het noodzakelijk om rekening te houden met de grootte die planten kunnen bereiken tijdens de ontwikkeling en groei. Anders kan zelfs de kleinste struik in de loop van de tijd zo groeien dat hij alles eromheen zal bedekken met zijn grote takken.

De meeste bloeiende struiken zijn geweldig voor het maken van hagen. Voor dit doel worden meestal seringen, berberissen, rozen, rozenbottels en andere soorten planten gebruikt. Een klimroos staat prachtig in de tuin. Voor haar raden experts aan om van tevoren speciale gebogen steunen te installeren. Vaak worden dergelijke bloeiende struiken geplant om het tuinhuisje te versieren.

Bij het kiezen van bloeiende struiken voor de tuin moet niet alleen aandacht worden besteed aan de hoogte van de plant, maar ook aan de breedte van de toekomstige struik. Bij het bestuderen van de prestaties van een plant moet er rekening mee worden gehouden dat de parameters niet altijd nauwkeurig zijn. Ze kunnen toenemen of afnemen, afhankelijk van de aard van de zorg en het gebied waar de struik groeit.

Bij het aanleggen van een kleine tuin is het aan te raden om struiken te planten die tegelijkertijd bloeien, of de hele zomer bloeien. Hangende forsythia of eivormige forsythia zien er bijvoorbeeld geweldig uit. De plant kan gemiddeld 1,5-2 meter hoog worden.

De stermagnolia is een al even charmante bloeiende struik. Van alle soorten is dit de kleinste plant. De bloemen hebben kleine bloembladen met een delicaat en aangenaam aroma.

Aanbevolen: