De Mooiste Bloeiende Sierheester

Inhoudsopgave:

De Mooiste Bloeiende Sierheester
De Mooiste Bloeiende Sierheester

Video: De Mooiste Bloeiende Sierheester

Video: De Mooiste Bloeiende Sierheester
Video: Bloeiende Bomen | Bomenvlog #16 2024, Maart
Anonim

Het is moeilijk om je een modern persoonlijk perceel voor te stellen zonder sierheesters. Ze fungeren vaak als hagen en creëren een unieke achtergrond voor bloemgewassen. Het is moeilijk om de mooiste plant te kiezen uit de hele verscheidenheid aan soorten struiken.

De mooiste bloeiende sierheester
De mooiste bloeiende sierheester

Prachtig bloeiende struiken

Rose is de onbetwiste favoriet onder struiken die prachtig bloeien. Tegelijkertijd worden veel tuinders vaak ontmoedigd door hun onvoldoende winterhardheid en de complexiteit van de zorg.

Chubushniks zijn ook al vele jaren een onmisbaar attribuut van tuinen. Ze vulden de hele wijk perfect met unieke aroma's tijdens de bloeiperiode.

Het aanbod bloeiende sierheesters is tot op heden zeer breed. De zomer is de dageraad van weelderige bloeiwijzen van colquitsia en actie, geurige buddley-sultans, gouden bloemenplaatsers van de paarse en roze zee van spirea. Dichter bij de herfst begint de heideparade. Ze glinsteren met unieke parelachtige golven van charmante kleine bloemen, verspreid aan de voet van onopvallende naaldbomen.

Bladverliezende heesters

Een echte vondst voor de tuin zijn struiken met decoratief blad. Ze zijn goed van het vroege voorjaar tot het late najaar. Dit zijn de meest uiteenlopende soorten, vormen en soorten berberis. Gevlekt, paarsrood, felgroen, goudkleurig en paars, gespikkeld met veelkleurige strepen van de bladeren - dat zijn ze allemaal.

Het planten van een witte derenstruik zal een uitstekende oplossing zijn voor het decoreren van een monotone muur. De bladeren van deze plant zijn verbluffend mooi met een ongelijke wit-crème rand, een donkergroene tint. En hoe uitstekend in de tuinstruiken van Mahonia podubolistny. De bladeren, als gelakt, schitteren prachtig in het zonlicht.

Niet minder indrukwekkend met zijn schoonheid is de zwarte vlierbes van de vorm "Aurea". Iedereen is blij met deze plant: trossen zwarte bessen, geurende bloemen en bladeren, als uit goud gesneden door een ervaren kunstenaar.

Soorten mooie sierheesters

Japanse kweepeer is een sierplant met eetbare vruchten. Het wordt terecht de noordelijke citroen genoemd. De plant is ongewoon indrukwekkend in zijn standaardvorm. Kweepeer staat het liefst op een zonnige standplaats. De plant vereist overvloedige watergift, regelmatige bemesting en kunstmestrijke grond.

Aralia is een originele struik met bedekt met grote doornen en onvertakte rechte stammen. De plant is niet grillig voor de bodem, maar lichtminnend. Aralia bladeren zijn groot genoeg, tot 1 m lang. De bloemen zijn wit-crème kleine bloeiwijzen.

Berberisfamilie is een doornige struik die niet alleen decoratieve, maar ook smakelijke vruchten heeft. Hij heeft ongewoon geurige bloemen die worden verzameld in schilden of borstels. Berberisstruiken verdragen perfect stedelijke omstandigheden, zijn niet veeleisend voor de grond en zijn gemakkelijk te vormen.

Aanbevolen: