Astilbe-bloem - De Favoriet Van De Schaduwrijke Tuin

Inhoudsopgave:

Astilbe-bloem - De Favoriet Van De Schaduwrijke Tuin
Astilbe-bloem - De Favoriet Van De Schaduwrijke Tuin

Video: Astilbe-bloem - De Favoriet Van De Schaduwrijke Tuin

Video: Astilbe-bloem - De Favoriet Van De Schaduwrijke Tuin
Video: Астильба арендса Вейс Глория (weisse gloria) 🌿 обзор: как сажать, рассада астильбы Вейс Глория 2024, Maart
Anonim

Astilba is de perfecte keuze voor schaduwrijke tuinen. Naast het decoratieve effect is deze vaste plant vrij pretentieloos, vereist geen speciale aandacht en zorg, daarom is het handig om te groeien voor degenen die niet veel tijd aan hun tuinperceel kunnen besteden.

Astilbe-bloem - de favoriet van de schaduwrijke tuin
Astilbe-bloem - de favoriet van de schaduwrijke tuin

Astilba-functies

Astilba wordt gekenmerkt door een krachtig wortelstelsel, dat niet bang is voor onkruid. In dit geval kan de plant gemakkelijk worden vermeerderd door de wortelstok te delen. Er zijn veel moderne soorten astilbe, die verschillen in de grootte van de struik, de bloeitijd, de vorm van de bladeren en bloemen, verzameld in decoratieve pluimen, waarvoor deze plant wordt gekweekt.

Ondanks zijn pretentie en uithoudingsvermogen, heeft astilbe nog steeds minimale zorg nodig: de plant moet periodiek worden verdeeld en op een nieuwe plaats worden geplant, want wanneer de bloemen dikker worden, beginnen de bloemen te krimpen en verliest de astilbe zijn decoratieve effect. Bovendien beginnen oude wortels uit de grond te steken, dit kan in de winter leiden tot bevriezing van de struiken. In dergelijke gevallen kunt u humus of turf aan de wortels toevoegen als er geen manier is om een herfsttransplantatie uit te voeren.

Verzorging van planten

Voor aanplant moet u in eerste instantie kiezen voor vochtige, schaduwrijke plaatsen met een hoog grondwaterpeil. Deze plant ondersteunt verzuurde bodems behoorlijk, maar reageert tegelijkertijd zeer goed op de introductie van minerale en organische meststoffen. Het is noodzakelijk om de wortelstok zo te verdelen dat er op elke afdeling ten minste één slapende knop overblijft, in dit geval zal de astilbe sneller groeien. Bij het voorbereiden van het bed moeten houtas, beendermeel, humus en kaliummest aan de grond worden toegevoegd. Na het planten moeten de bedden grondig worden bewaterd en gemout met turf of humus.

Voor een hoogwaardige en overvloedige bloei moet astilbe zorgen voor tijdige watergift. Droge hete lucht, brandende zon en droge grond zijn ongewenst voor astilbe: bij dit weer krullen de bladeren, wordt de bloei kleiner of verdwijnt helemaal. Het wordt aanbevolen om de pluimen na de bloei te snoeien om de plant te helpen zich voor te bereiden op de winter. Als er geen tijd voor is, is het heel goed mogelijk om ze in de struiken te laten - vervaagde pluimen zijn erg decoratief, zoals de gevederde ontlede bladeren van een plant, ze zien er betoverend uit in de winter, bedekt met sneeuw.

Astilba in een schaduwrijke tuin

Door zorgvuldig de variëteiten van astilbe te kiezen, kunt u het hele seizoen door bloeien, van eind juni tot laat in de herfst. Het ziet er geweldig uit naast daglelies, floxen, varens en gastheren. Aan de oever van het stuwmeer zal astilba perfect worden gecombineerd met aquilegia, badan en buzulnik. Met zijn luxueuze bladeren zal het vervaagde planten versieren; bij het planten van laagblijvende variëteiten van astilba is dit een uitstekende decoratie voor een alpine glijbaan of mixborder. Eenmaal deze plant in de tuin geplant, zal de bloemist lang gefascineerd zijn door haar discrete, maar zo sierlijke en passende schoonheid in elke schaduwrijke hoek van de tuin.

Aanbevolen: