Hoe En Wat Krenten En Kruisbessen Te Voeren In De Herfst?

Hoe En Wat Krenten En Kruisbessen Te Voeren In De Herfst?
Hoe En Wat Krenten En Kruisbessen Te Voeren In De Herfst?

Video: Hoe En Wat Krenten En Kruisbessen Te Voeren In De Herfst?

Video: Hoe En Wat Krenten En Kruisbessen Te Voeren In De Herfst?
Video: Hoe kun je een druif snoeien? - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Krenten en kruisbessen hebben constante voeding en bodemverbetering rond hun wortels nodig. Hoe ze in de herfst correct te voeren om in het nieuwe seizoen smakelijke en grote bessen te krijgen?

Hoe en wat krenten en kruisbessen te voeren in de herfst?
Hoe en wat krenten en kruisbessen te voeren in de herfst?

Waarom bemesten in de herfst?

Topdressing die in de zomer en de herfst wordt aangebracht, helpt planten om voedingsstoffen op te nemen en moeilijke weersomstandigheden in de winter te doorstaan, en dit is vorst, en de afwezigheid van sneeuwbedekking, bevriezing van de grond en dooi.

Wanneer moet u een topdressing aanbrengen voor bessen- en kruisbessenstruiken?

De herfstperiode kan worden onderverdeeld in twee bemestingsperioden. De eerste - augustus-eind september, kan worden gebruikt om alle bessen- en kruisbessenstruiken te voeden. Op dit moment wordt een beetje stikstof gegeven als onderdeel van verbanden, maar het meeste is fosfor en kalium. Wortels hebben stikstof nodig om fosfor op te nemen. De wortels zetten immers hun werk, groei en ontwikkeling voort. Maar als in het voorjaar en de zomer aanzienlijke stikstofbemesting is geïntroduceerd, kunt u zonder hen. Je moet de struiken zelf eens van dichterbij bekijken. Als de groei goed is en de bladeren groot zijn, hebben de struiken voldoende stikstof gekregen en vice versa. In de herfst kunnen meststoffen het beste in kleine doses worden toegepast.

De tweede voeding wordt eind september en begin oktober aan krenten gegeven. Op dit moment worden alleen fosfor-kaliummeststoffen gebruikt. Vergeet sporenelementen niet. Ze moeten ook worden opgenomen in topdressing.

Begin november worden rotte mest en organisch materiaal onder de struiken verspreid. Onder elke struik wordt minstens een halve emmer gebracht. Alle meststoffen zijn ingebed in de grond tot een diepte van 8-12 cm langs de omtrek van de kroon. Houd er rekening mee dat de stamcirkel van krenten veel breder is dan die van kruisbessen.

Welke meststoffen moeten worden gebruikt voor topdressing?

Van de fosformeststoffen worden superfosfaten gebruikt. Het is beter om de voorkeur te geven aan dubbel superfosfaat, waarbij de dosis fosfor twee keer hoger is en minder slakken. Van potas kunt u kaliumsulfaat, kaliummagnesium, houtas gebruiken. Maar kaliumchloride is ongewenst voor rode en witte aalbessen. Maar in de herfst kun je het ook voeden met kaliumchloride, aangezien chloor door neerslag wordt weggespoeld. Kruisbessen hebben meer kalium nodig dan aalbessen.

Van de complexe meststoffen gebruikte meststof "Autumn", speciaal voor struiken. Bij afwezigheid daarvan is zelfs een nitrophoska geschikt.

De hoeveelheid kunstmest is afhankelijk van de leeftijd, de staat van de struiken en de opbrengst van het gewas. De doseringen van de struiken verwijzen naar de instructies voor elke meststof.

Bij droog weer, na de bemesting, is het noodzakelijk om de planten water te geven.

Aanbevolen: