Zaailingen Van Petunia's In Het Land

Zaailingen Van Petunia's In Het Land
Zaailingen Van Petunia's In Het Land

Video: Zaailingen Van Petunia's In Het Land

Video: Zaailingen Van Petunia's In Het Land
Video: RTV Tuinidee de petunia 2024, Maart
Anonim

Petunia is een heldere en mooie bloem waar velen van houden! Om een helder bloembed met petunia in een zomerhuisje te organiseren, kun je natuurlijk kant-en-klare zaailingen kopen, maar dit is geen goedkoop plezier. Je kunt deze bloem zonder veel moeite zelf kweken, er zijn verschillende manieren. Overweeg de eenvoudigste en meest interessante optie voor het zaaien van petunia-zaden.

Zaailingen van petunia's in het land
Zaailingen van petunia's in het land

Voor het zaaien van petunia's heb je een container nodig - twee containers, in elkaar genest. Je moet ook wat sneeuw verzamelen, die nodig is om de grond te bedekken.

Afvoergaten moeten in de bodem van de binnencontainer worden gemaakt en ongeveer voor de helft met aarde worden gevuld.

Het is beter om zaden niet in de vorm van pillen te nemen, maar los (klein stoffig). Met droge handen verdelen ze de zaden gelijkmatig over het oppervlak van de grond (verstrooid als het ware zout toevoegen). De grond mag niet te nat zijn, want later is deze bedekt met een laag sneeuw. De sneeuwlaag zal geleidelijk smelten en de grond verzadigen met het nodige vocht.

Sneeuw wordt rechtstreeks verspreid door zaden die niet op het oppervlak van de grond zijn verspreid en die het aardoppervlak volledig bedekken met een laag sneeuwmassa.

Bedek de container met een deksel en laat hem bij kamertemperatuur (23-25 graden) in het licht staan totdat de sneeuw volledig is gesmolten.

Dankzij deze methode wordt een soort ministratificatie van zaden met sneeuw verkregen. Smeltwater is daarnaast een zeer goede biostimulant voor het ontkiemen van zaden, omdat het onder andere waterstofperoxide bevat. Bovendien zullen tijdens het smelten van de sneeuw de zaden tegen de grond worden gedrukt en in de bodemstructuur worden getrokken, wat zorgt voor een goed contact van de zaden met de grond.

Zaailingen verschijnen al op de 4e-5e dag. Je kunt deze manier van ontkiemen ook gebruiken voor andere kleine zaden, zoals lobelia of aardbei.

Dankzij deze methode kun je petunia kweken, zelfs als je het nog nooit eerder hebt gedaan, omdat de zaailingen vriendelijk en sterk zijn!

Aanbevolen: