Wanneer Wortelen Planten?

Wanneer Wortelen Planten?
Wanneer Wortelen Planten?

Video: Wanneer Wortelen Planten?

Video: Wanneer Wortelen Planten?
Video: Wortelen kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

Wortelen worden veel gebruikt in de keuken, volksgeneeskunde en cosmetologie. Het bevat een enorme hoeveelheid vitamines. Goed geplante en gekweekte wortelen produceren uitstekende oogsten.

Wanneer wortelen planten?
Wanneer wortelen planten?

Planttijd voor wortelzaden. Bij het planten van wortelzaden, moet u rekening houden met de kenmerken ervan: het is koudebestendig. Daarom is het gebruikelijk om wortelen vroeg te planten. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat het vanaf het moment van planten tot het oogsten van een rijp gewas ongeveer 3 maanden duurt. Zaden die begin mei op deze manier worden geplant, zullen u in september verrassen met een oogst. Als je dichter bij de winterperiode van verse wortelen wilt smullen, verplaats de aanplant dan naar het vroege najaar.

Wortelzaden voorbereiden. Deze stap is erg belangrijk bij het kweken van wortelen. De zaden ontkiemen vrij langzaam, dus het wordt aanbevolen om ze voor het planten voor te bereiden. Er zijn verschillende manieren.

Net voor het planten kunnen wortelzaden bijvoorbeeld 3-5 minuten in warm water worden geweekt. Spoel vervolgens af in koud water. Ook kunnen vooraf gekochte wortelzaden in een katoenen doek worden gewikkeld, nadat ze in water zijn geweekt. Daarna moet de bundel 2-3 dagen voorzichtig in de koelkast worden verwijderd. Zo rijpen wortelzaden om te planten en zullen ze je veel eerder verrassen met zaailingen.

Kenmerken van het planten van wortels. Kies een plek om te planten, aangezien wortels een lichtminnende cultuur zijn. In de regel groeien wortelgewassen in schaduwrijke gebieden smakeloos en dun. Vergeet voordat u zaden zaait niet om minerale meststoffen en humus aan de grond toe te voegen, nadat u de grond eerder goed hebt losgemaakt. Wortelen moeten worden geplant met linten op een afstand van 40-50 cm, in zes lijnen (4-5 cm ertussen). Zaden worden geplant tot een diepte van 0,5-1 cm, daarna is het noodzakelijk om de gewassen te besprenkelen met een kleine hoeveelheid bezonken warm water. Van bovenaf is de grond bedekt met een film (op een afstand van 5-6 cm) totdat de eerste scheuten verschijnen. Tijdig water geven, wieden en bemesten zorgt voor een uitstekende oogst.

Aanbevolen: