Hoe Gladiolen Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Gladiolen Te Kweken?
Hoe Gladiolen Te Kweken?

Video: Hoe Gladiolen Te Kweken?

Video: Hoe Gladiolen Te Kweken?
Video: Gladiool planten 2024, Maart
Anonim

Gladiool is niet alleen mooi - het is een majestueuze bloem, en het is zowel op zichzelf als in een boeket goed. Maar voordat je gladiolen geeft, moet je ze kunnen laten groeien, maar niet iedereen kan het. De koninklijke plant moet dienovereenkomstig worden benaderd.

Gladioli - majestueuze bloemen
Gladioli - majestueuze bloemen

Noodzakelijk

  • - bollen gladiolen
  • - kaliumpermanganaat
  • - zaagsel
  • - tuinschop

instructies:

Stap 1

Gladiolen worden gekweekt uit bollen. De primaire selectie van plantmateriaal moet in maart worden uitgevoerd. Haal de bollen uit de opslag, inspecteer ze op uitdroging en detecteer schimmel. Een gezonde knol is elastisch, het oppervlak glanst, er mogen geen zweren en mechanische schade aan zijn.

Als er weinig wonden op de huid zijn, besprenkel ze dan gewoon met een mengsel van zwavel en houtskool. Gooi zwaar aangetaste bollen zonder spijt weg.

Stap 2

Vouw de gladiolen in een platte doos met de onderkant naar beneden, plaats op een koele, donkere plaats. Strooi een week voor het planten nat zaagsel op de bollen om de eerste wortels te laten ontstaan.

Stap 3

Het is aan te raden om een bloembed zeer diep te graven, niet minder dan 40-50 cm, zodat de wortels van de bloem ongehinderd diep kunnen groeien. Maak longitudinale groeven langs het bed tot de diepte van de bajonet van een tuinschop, bemest de grond met houtas en humus, je kunt een beetje zand toevoegen.

Stap 4

Desinfecteer de bol gedurende 20-30 minuten in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat en begraaf hem tot een diepte van 10-15 cm. Laat een afstand van minimaal 20 cm tussen individuele planten.

Stap 5

U hoeft niets speciaals te doen. Gladiolen hebben geen extra voeding of speciale watergift nodig. Alleen in een zeer droge zomer kunnen ze water krijgen als de grond meer dan 20 cm is uitgedroogd.

Stap 6

Laat bij het snijden van bloemen minimaal 4 blaadjes aan de struik zitten, zodat de wortelbol de tijd heeft om op sterkte te komen voordat hij wordt opgegraven. Tegen de herfst hebben zich rondom elk van hen veel babybollen gevormd, die zorgvuldig moeten worden opgegraven en naar een koele, droge plaats moeten worden gestuurd om tot het volgende voorjaar te worden bewaard.

Aanbevolen: