Hoe Kleur Te Gebruiken In Landschapsarchitectuur?

Inhoudsopgave:

Hoe Kleur Te Gebruiken In Landschapsarchitectuur?
Hoe Kleur Te Gebruiken In Landschapsarchitectuur?

Video: Hoe Kleur Te Gebruiken In Landschapsarchitectuur?

Video: Hoe Kleur Te Gebruiken In Landschapsarchitectuur?
Video: как рисовать архитектуру быстро и просто - подробно показываю и объясняю детали 2024, Maart
Anonim

Kleur is een belangrijk element van landschapsontwerp dat op de juiste manier moet worden gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de resulterende compositie een lust voor het oog is en een goed humeur creëert, is het tijdens het aanpassen van het tuinperceel noodzakelijk om de principes van het gebruik van bloemen en een gevoel voor verhoudingen in acht te nemen.

Hoe kleur te gebruiken in landschapsarchitectuur?
Hoe kleur te gebruiken in landschapsarchitectuur?

instructies:

Stap 1

Overweeg de eigenschappen van individuele kleuren. Blauw en groen, koele tinten die perspectief creëren, roepen een gevoel van rust op en vergroten visueel de ruimte in een klein gebied. Paars, dat perfect past bij de groene achtergrond van de gazons, zorgt wanneer het in grote hoeveelheden op één plek wordt geconcentreerd, voor een sombere sfeer. Gele en roze kleuren verminderen visueel het gebied van de site. Levensbevestigend rood in grote hoeveelheden veroorzaakt vermoeidheid. Wit zorgt voor een licht gevoel.

Stap 2

Voeg een kleine hoeveelheid sinaasappel toe aan je compositie, omdat dit voor sommige mensen vervelend kan zijn. En de blauwe kleur, die de bloeddruk in kleine hoeveelheden verlaagt, geeft bij langdurige blootstelling een deprimerend effect. Gebruik geen felle kleuren en hun combinaties naast die objecten en bijgebouwen die niet op de site mogen opvallen. Ze worden het best gebruikt om interessante ontwerpelementen te accentueren.

Stap 3

Ontwikkel een kleurenschema voor de site, rekening houdend met het kleurenschema van uw en aangrenzende huizen, wegen, tuinmeubelen, schuttingen en andere constructies. Begin uw eerste stappen in landschapsontwerp met behulp van een monochroom schema, waarin verschillende tinten en tonen van dezelfde kleur zijn. Voor meer energieke combinaties, match kleuren die tegenover elkaar staan in het kleurenwiel. Deze optie is geschikt voor liefhebbers van gewaagde oplossingen die vertrouwen hebben in hun ontwerptalent.

Stap 4

Onthoud dat bij het inrichten van een site een evenwicht moet worden bewaard, dat bestaat uit een gelijkmatige verdeling van de visuele belasting: de kleuren in het gezichtsveld enerzijds moeten worden gecompenseerd door combinaties van vergelijkbare intensiteit aan de andere kant.

Aanbevolen: