Hoe Een Eik Op De Juiste Manier Van Een Bos Naar Een Moestuin Te Transplanteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Eik Op De Juiste Manier Van Een Bos Naar Een Moestuin Te Transplanteren?
Hoe Een Eik Op De Juiste Manier Van Een Bos Naar Een Moestuin Te Transplanteren?

Video: Hoe Een Eik Op De Juiste Manier Van Een Bos Naar Een Moestuin Te Transplanteren?

Video: Hoe Een Eik Op De Juiste Manier Van Een Bos Naar Een Moestuin Te Transplanteren?
Video: Pruimen plukken in onze moestuin 2024, Maart
Anonim

Het planten van grote bomen is wijdverbreid in het moderne landschapsontwerp. Dit zijn volwassen bomen met een ontwikkelde kroon, met een hoogte van twee meter, die kunnen worden gekocht in een kwekerij of alleen kunnen worden opgegraven in een nabijgelegen bos en in het land kunnen worden geplant.

Het planten van grote bomen is een optie voor degenen die niet bang zijn voor moeilijkheden
Het planten van grote bomen is een optie voor degenen die niet bang zijn voor moeilijkheden

Het gebruik van grote maat

Volwassen bomen zijn in staat om binnen enkele uren een "kaal" gebied om te toveren in een dicht bos, wat het landschap stevigheid en volledigheid zal geven. Met naaldbomen kan een haag worden gemaakt die ongevoelig is voor stof, lawaai en menselijke ogen. Van bladverliezend - een origineel berken- of populierenbos - een hoek van een wild bos. Of u kunt een solitaire boom op het gazon planten, bijvoorbeeld een eik, in de schaduw waarvan u op een warme zonnige dag goed kunt schuilen.

Het is natuurlijk gemakkelijker om jonge bomen te planten en 10-15 jaar te wachten voordat ze in grote bomen veranderen. Of je kunt nu naar het bos gaan en een eik uitkiezen, die morgen op de site zal pronken.

Hoe een eik te kiezen voor transplantatie?

Om een volwassen eik te verplanten, heb je drie assistenten, een lier en schoppen nodig. Als de boom erg groot is, moet je een voertuig vinden om hem van het bos naar de plantplaats te vervoeren.

Het is het beste om krupnomers in de late herfst of vroege winter te transplanteren. Hoe ouder de boom, hoe meer schok de transplantatie zal veroorzaken, en bij koud weer, wanneer levensprocessen worden geremd en de boom in een rusttoestand is, zal hij volledig wortel schieten op een nieuwe plaats.

Je moet op zoek naar een groot formaat voor het verplanten in de zomer. Het moet een boom zijn met een dichte en goed ontwikkelde kroon, wortels dicht bij de grond en een intacte stam. Het mag geen tekenen van ziekte en insectenschade vertonen, anders zal het alle planten op de site infecteren.

Graven, transporteren, planten

Graaf de eik heel voorzichtig op. Eik van alle loofbomen van groot formaat is de grootste "sissy". Deze reus herstelt zeer slecht beschadigde bladknoppen. Eerst moet je een mentale projectie van de kroon op de grond onder de eik maken om de grootte van de coma van de moeder te bepalen. U kunt uw maten controleren door te letten op de maat van de stam (doorsnede van de stam op een afstand van 30 cm van de grond). De klomp moet 10 keer groter zijn dan de diameter van de stengel.

Het is het beste om een stuk eikenhout tijdens het transport intact te houden, na het uitgraven enkele dagen te laten bevriezen en pas daarna in folie of jute gewikkeld op de plantplaats af te leveren.

Het gat moet worden gegraven voordat de grond bevroren is. De optimale grootte is 40 cm groter dan de grootte van de coma. De grond voor opvulling moet ook van tevoren worden voorbereid en warm worden gehouden. Als de grond kleiachtig is, is drainage van zand en grind nodig. Als het onvruchtbaar is, moet u kunstmest toevoegen aan de bodem van de put.

Met behulp van een lier, als de eik groot is, of handmatig, wordt de boom in het gat geïnstalleerd zodat de klomp 6 cm boven de grond komt. Dit is nodig zodat wanneer de grond in het voorjaar zakt, de boom niet te diep. De eik moet gericht zijn op de windstreken zoals hij in het bos groeide. Dan wordt het gat begraven. De boom wordt vastgezet met palen en beugels. Als er sneeuw komt, wordt de stamcirkel bedekt met een sneeuwlaag van 40 cm.

Aanbevolen: