Hoe Maak Je Een Houten Tuinbank?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Houten Tuinbank?
Hoe Maak Je Een Houten Tuinbank?

Video: Hoe Maak Je Een Houten Tuinbank?

Video: Hoe Maak Je Een Houten Tuinbank?
Video: #196 Loungebank van steigerplanken maken 2024, Maart
Anonim

De makkelijkste en snelste manier om een tuinbank met rugleuning te maken is in een rechte hoek. Als het belangrijkste materiaal voor het maken van een landelijke bank, kunt u houten balken en boomstammen gebruiken.

Hoe maak je een houten tuinbank?
Hoe maak je een houten tuinbank?

Gereedschappen en materialen

Een tuinbank kan worden gemaakt van lange houten vierkante balken met een dikte van meer dan 6 cm. Hiervoor heb je ook nodig: een dikke stam (minimaal 40 cm in omtrek), een potlood, een liniaal en een gradenboog, middellange of lange spijkers, een zaag, schroeven en een schroevendraaier, hamer, boor met boren en planken met een dikte van minimaal 2 cm. Een kwast en vernis zijn handig voor het verwerken van de voltooide bank.

Log benen

De poten voor de bank zijn uit een dikke boomstam gesneden, ze zullen als een betrouwbare ondersteuning dienen als de omtrek meer dan 1 m is. Voor extra stabiliteit worden precies gezaagde stukken boomstammen aan de houten vloer van het tuinhuisje genageld of ondiep beton is gebruikt. De hoogte van de poten is het meest geschikt gekozen voor degenen die het vaakst op een tuinbank zullen zitten.

De zitplanken bevestigen

Het wordt aanbevolen om de planken te verwerken voordat ze aan de steunbalken worden bevestigd. Eventuele oneffenheden, oneffenheden en bramen die zich op het hout kunnen bevinden, kunnen worden verwijderd met een schaafmachine en schuurpapier. Steunbalken worden gemaakt op de geschatte breedte van de tuinbank, waarna ze aan de gezaagde stammen worden genageld.

Wanneer de planken klaar zijn, kunnen ze worden genageld aan de steunbalken die eerder in de stammen zijn gedreven. Hiervoor worden lange nagels gebruikt. Als ze aan de andere kant uitsteken, moeten ze worden gebogen en onder de boom worden geslagen. Boor gaten met een boor voordat u spijkers inslaat, anders kunnen er scheuren in het hout ontstaan.

Plank installatie

Om de rugleuning te maken, hebt u bewerkte balken met vierkante doorsnede nodig, waarvan de diagonaal minimaal 6 cm moet zijn en de lengte niet langer mag zijn dan de lengte van de stoel. De balk wordt afgesneden en vervolgens aan de uiterste plank genageld. Er moet voor worden gezorgd dat de afstand tot beide randen van de bank gelijk is.

Achterplanken en bars

Twee ondersteunende delen voor de rug worden gesneden uit een staaf van dezelfde dikte, hun hoogte moet van 30 tot 40 cm zijn. De delen worden vergeleken met de eerste staaf en loodrecht geplaatst. Daarna worden de ondersteunende delen vanaf de onderkant en vanaf de zijkant aan de balk genageld.

Het is noodzakelijk om de resterende breedte van de bank vanaf de achterbalk te meten en vervolgens twee vierkante staven langs deze lengte af te snijden. Ze zijn van bovenaf aan de planken van de bank genageld en van de achterkant - aan verticale staven. De achterplanken moeten aan de verticale staven worden genageld.

Je hebt nog twee staven nodig waarvan de uiteinden zijn afgesneden in de vorm van een gelijkzijdige trapezium. Ze moeten aan twee horizontale staven worden genageld, evenals aan twee verticale staven, die met een spijker door de breedte van een van de achterplanken gaan. In dit geval moeten de spijkers in een hoek van 45 ° ten opzichte van de bank en 90 ° ten opzichte van de genagelde staven worden geplaatst.

Verwijder met een schone doek en schuurpapier vuil en ruwheid van het oppervlak van de afgewerkte bank, waarna het alleen nog rest om deze te vernissen en te wachten tot alles droog is.

Aanbevolen: