Hoe Parkrozen Te Kweken

Inhoudsopgave:

Hoe Parkrozen Te Kweken
Hoe Parkrozen Te Kweken

Video: Hoe Parkrozen Te Kweken

Video: Hoe Parkrozen Te Kweken
Video: Hoe kan ik rozen planten en verzorgen? - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Parkrozen verschillen van andere soorten van hun soortgenoten, niet alleen qua uiterlijk, maar ook doordat ze veel eerder beginnen te bloeien dan andere bloemen. Hoe kunt u parkrozen op uw site laten groeien? Er zijn bepaalde subtiliteiten.

Hoe parkrozen te kweken
Hoe parkrozen te kweken

Parkrozen worden voornamelijk gebruikt in landschapsarchitectuur om hagen te creëren. Maar zelfs individueel zien ze er erg mooi uit. In feite zijn dit gewone gekweekte rozenbottels. In vergelijking met andere soorten rozen hebben ze grote dubbele bloemen, bestaande uit veel bloembladen. Parkrozen beginnen eind mei te bloeien, dus het kweken ervan zal de site verfraaien, zelfs op een moment dat andere planten dat nog niet zijn begonnen. Bovendien hebben ze een grote hoogte en dichte scheuten.

Een landingsplaats en basisvoorkeuren kiezen

Om parkrozen te kweken, moet je een goede plek vinden. Ze geven de voorkeur aan heldere, zonnige gebieden die ver weg zijn van grote bomen en beschermd zijn tegen directe wind. Plant je deze rozen in halfschaduw, dan bloeien ze slecht. En in de aanwezigheid van een volle schaduw raken ze besmet met verschillende ziekten. Parkrozen groeien goed op vruchtbare en ademende bodems. Anders is het noodzakelijk om er een mengsel van turf, zand en humus onder toe te voegen.

Parkrozen planten

Parkrozen kunnen het beste in het voorjaar worden geplant. Tegelijkertijd wordt het wortelstelsel noodzakelijkerwijs ingekort. Een plantgat wordt 2 keer het volume plantenwortels gegraven en er worden 1 emmer humus, 15 g superfosfaat en 50 g kaliumzout in gegoten. Vervolgens worden de rozen geplant en bestrooid met mulch, waarvoor turf met zaagsel wordt gebruikt. Vervolgens worden de scheuten gesnoeid en blijft er een klein bovengronds deel over. Parkrozen kunnen één voor één of meerdere tegelijk worden geplant om een haag te creëren. Dan moet de afstand tussen hen maximaal een meter zijn. Na het planten worden de planten overvloedig bewaterd.

Zorg voor parkrozen

Afbeelding
Afbeelding

De belangrijkste fasen van de zorg voor hen zijn snoeien in de lente en beschutting voor de winter.

Snoeien in het voorjaar wordt uitgevoerd in april. Tegelijkertijd worden alle droge en beschadigde takken verwijderd en worden de skeletscheuten ingekort tot een sterke externe knop. Er mogen niet meer dan tien hoofdscheuten per struik zijn. Je kunt op dit moment ook anti-aging snoeien, wat een volledige inkorting van alle scheuten tot aan de basis van de struik inhoudt. Dit zal uiteindelijk leiden tot nieuwe groei.

Het is niet nodig om parkrozen voor de winter af te dekken. Dit geldt alleen voor jonge planten. Om dit te doen, zijn ze bedekt met aarde en omwikkeld met een afdekmateriaal in twee lagen, bijvoorbeeld agril. Dit zal de planten redden van plotselinge temperatuurveranderingen, vooral in het vroege voorjaar.

Gedurende de gehele groeiperiode hebben parkrozen regelmatig voeding nodig. Gebruik hiervoor complexe minerale meststoffen die bedoeld zijn voor bloemen. Ze worden eenvoudig naast de planten in de grond begraven, zonder de wortels aan te raken, tot een diepte van 5-10 cm, waarna overvloedig water wordt gegeven. Dergelijke verbanden worden 2-3 keer per seizoen aangebracht.

Door aan al deze regels te voldoen, kunt u prachtige parkrozen op uw site laten groeien.

Aanbevolen: