Zinnia Kweekregels

Inhoudsopgave:

Zinnia Kweekregels
Zinnia Kweekregels

Video: Zinnia Kweekregels

Video: Zinnia Kweekregels
Video: Pokemon Omega Ruby/Alpha Sapphire - Battle! Zinnia Music (HQ) 2024, Maart
Anonim

Zinnia is een van de mooiste planten die onze zomerbedden en bloementuinen sieren. Door de verscheidenheid aan kleuren zijn deze bloemen over de hele wereld populair geworden. Zinnia bloeit constant, tot het vriest. Het is ook goed te snijden, de bloemen behouden lang hun frisse uiterlijk. Er wordt aangenomen dat Zinnia pretentieloos is in teelt en verzorging. Het in- en uitstappen zal inderdaad geen problemen opleveren. Er moeten echter enkele regels voor de teelt worden gevolgd.

Zinnia kweekregels
Zinnia kweekregels

instructies:

Stap 1

Zinnia is een eenjarige plant, vermeerderd door zaden. De beste manier om deze bloemen te planten is door ze te zaaien. Zaden worden half april gezaaid. Zaailingen verschijnen vrij snel, na ongeveer een week. In de fase van 4-5 bladeren moeten de planten in aparte kopjes worden geplant.

Stap 2

Zinnia is een thermofiele en fotofiele plant. Daarom moet een landingsplaats goed verlicht worden gekozen en beschermd tegen de wind. Zaailingen worden eind mei - begin juni geplant, dat wil zeggen, wanneer het gevaar van nachtvorst voorbij is.

Stap 3

De grond voor Zinnia moet waterdoorlatend en vruchtbaar genoeg zijn. De plant verdraagt geen stilstaand vocht. Voor Zinnia is droogte beter dan overtollig water. Langdurige droogte kan de plant echter ook doden. Daarom moet water geven zeldzaam, maar overvloedig zijn.

Stap 4

Wanneer de zaailingen stevig wortel schieten en voldoende groeien, kun je de toppen knijpen. In dit geval zal de struik weelderiger worden, er zullen meer knoppen verschijnen. Zinnia kan 2-3 keer per seizoen worden gevoerd met organische en minerale meststoffen.

Aanbevolen: