Welke Planten Kunnen In De Schaduw Geplant Worden

Inhoudsopgave:

Welke Planten Kunnen In De Schaduw Geplant Worden
Welke Planten Kunnen In De Schaduw Geplant Worden

Video: Welke Planten Kunnen In De Schaduw Geplant Worden

Video: Welke Planten Kunnen In De Schaduw Geplant Worden
Video: Welke planten zet je op een balkon of terras in de schaduw? 2024, Maart
Anonim

Niet alle planten houden van de zon, ook de keuze voor schaduwminnende planten is ruim genoeg. Daarom, als u wordt geconfronteerd met de taak van wat u moet laten groeien en hoe u een deel van de tuin in de schaduw moet decoreren, hoeft u alleen maar de meest geschikte te kiezen.

Welke planten kunnen in de schaduw geplant worden
Welke planten kunnen in de schaduw geplant worden

Bloemen en sierheesters voor een schaduwrijke tuin

Het is heel goed mogelijk om in een schaduwrijk hoekje een echte bloementuin aan te leggen. Astilba groeit en bloeit goed in dergelijke omstandigheden. Pluizige, luchtige bloemen in alle tinten roze, zalm, rood en wit zullen de tuin enorm versieren, ze voelen geweldig aan, zelfs op plaatsen waar de zon zelden komt.

In het voorjaar en de vroege zomer zullen sleutelbloem, tulpen, narcissen, badan, dicentra, aquilegia (stroomgebied) u verrassen met bloei. Buzulnik groeit prachtig in de schaduw, de gele kaarsen lijken de donkerste hoeken van de tuin te verlichten.

De prachtige hortensia zal genieten van haar bloei, voor een goede groei heeft ze maar een paar uur zon nodig. Deze schaduwminnende plant is ook vrij pretentieloos. Water geven, losmaken en een paar verbanden zijn alles wat hortensia's nodig hebben om zich te ontwikkelen.

Als je roestige spijkers in de grond rond de hortensia graaft en de plant af en toe water geeft met kopersulfaat, krijgen de bloemen een blauwe tint.

Het is zeer decoratief in de schaduw - hosta, meerjarige bloemen zijn onopvallend, maar de vlezige bladeren zijn spectaculair. De gastheer kan worden geplant in bijna-stamcirkels, aan de oevers van waterlichamen. Ook in combinatie met veel bloemen staat hij erg mooi in een bloemperk.

Varens zullen lichtheid en mysterie toevoegen aan de tuin. Enorme dramerabladeren zijn het hele seizoen decoratief. In de zomer zijn ze diepgroen en in de herfst krijgen ze een mooie roze-rode tint.

Schaduwtolerante struiken - derain, euonymus, wateraardbei. De essenbladige esdoorn is prachtig, zijn zilvergrijze bladeren met een marmerpatroon zijn een echte versiering van de tuin. Aan de schaduwzijde van het huis en bij het hek zullen coniferen prachtig groeien: jeneverbessen, sparren, thuja.

Je kunt ook frambozen planten in de buurt van muren en hekken, die hun eigenaars zullen verrassen met geurige bessen. Rozebottels, bramen, kruisbessen hebben ook geen fel licht nodig.

Gazon in een schaduwrijke tuin

Een goed gazon wordt inderdaad alleen in zonnige gebieden verkregen, maar in de schaduw, waar het gras niet groeit, is het heel goed mogelijk om een groen gazon te maken. Er is een speciale kruidenmix voor gebruik in schaduwrijke gebieden. De grond voor dit gazon wordt op dezelfde manier voorbereid als voor de gebruikelijke, het gras wordt in mei gezaaid en indien nodig gemaaid.

De beste plant die echter een prachtig gazon in de schaduw maakt, is de vasthoudende plant. Ze zal snel alle vrije ruimte vullen, een dichte dekking vormen en zal genieten van discrete bloemen. Dit gazon is ideaal voor drukbezette mensen omdat het niet gemaaid hoeft te worden.

Aanbevolen: