Hoe Kersen Te Snoeien?

Inhoudsopgave:

Hoe Kersen Te Snoeien?
Hoe Kersen Te Snoeien?

Video: Hoe Kersen Te Snoeien?

Video: Hoe Kersen Te Snoeien?
Video: Kersen snoeien 2024, Maart
Anonim

Zoete kersen worden uitsluitend voor hun smaak geteeld. De vruchten bevatten ongeveer 18% suiker, appelzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur en melkzuur en andere stoffen en verbindingen die nuttig zijn voor het menselijk lichaam. Zoete kersen kunnen tot 20 meter hoog worden. Om dit te voorkomen, is het erg belangrijk om de boom in de beginfase van zijn groei correct en tijdig te snoeien.

Hoe kersen te snoeien?
Hoe kersen te snoeien?

instructies:

Stap 1

Onderzoek de geplante zaailing zorgvuldig. Neem een snoeischaar in de hand en kort de steel voorzichtig in. Zorg ervoor dat u boven de nier snijdt, niet eronder. Let op: hoe meer je de verkorting maakt, hoe groter de totale groei op een bepaalde boom.

Stap 2

Houd er rekening mee dat het niet wordt aanbevolen om skelettakken dicht bij de stam te snijden, omdat dit leidt tot het verschijnen van een holte. Maar het is ook onmogelijk om te lange stronken te laten staan, omdat ze rotten en de groei en ontwikkeling van de resterende takken bemoeilijken.

Stap 3

Laat vijf skeletachtige takken intact op de onderste laag, laat drie takken op de tweede laag en slechts twee op de derde. Zorg ervoor dat de afstand tussen alle lagen ongeveer 80 centimeter is.

Stap 4

Verwijder alle bladeren in de kofferbak. Dit moet in de zomer gebeuren, zodat de boom niet al zijn energie verspilt aan de vorming van nieuwe scheuten. Als de zaailing onderontwikkeld is, kun je knoppen in deze zone achterlaten, waardoor de zaailing sneller wortel kan schieten.

Stap 5

Maak alle sneden in het voorjaar, omdat dit de tijd is dat wonden snel kunnen genezen. Bescherm een snede met een diameter van 1 tot 3 centimeter of meer met een tuinmes en verwerk met een tuinpek.

Stap 6

Laat de onvertakte zaailing niet te lang liggen. Kort je 1-jarige in op een hoogte van 50 of 60 centimeter. Als de snede veel hoger dan zestig centimeter wordt gemaakt, verschijnen er binnen een jaar nieuwe scheuten op 1,5 m boven de grond, wat buitengewoon onhandig is om te oogsten.

Stap 7

Kort de eenjarige takken niet te veel in, dit leidt tot een actievere groei van de gehele kroon, waardoor er een aanscherping of zelfs helemaal geen vruchtvorming ontstaat.

Aanbevolen: