Gipslijsten In Het Interieur

Inhoudsopgave:

Gipslijsten In Het Interieur
Gipslijsten In Het Interieur

Video: Gipslijsten In Het Interieur

Video: Gipslijsten In Het Interieur
Video: Wandlijsten monteren - plaatsen 2024, Maart
Anonim

Gipspleisterwerk in het interieur is niet langer een luxeartikel, maar eerder een eerbetoon aan eeuwenoude tradities, toen stucproducten de interieurdecoratie van woongebouwen en administratieve gebouwen, evenals de gevels van gebouwen sierden. Natuurlijk zijn gegoten producten klassiekers die niet zullen verouderen en altijd relevant zullen zijn.

Gipslijsten in het interieur
Gipslijsten in het interieur

Voor schoonheid en decoratie van gebreken

Natuurlijk is stucwerk het meest geschikt voor het decoreren van particuliere huizen en huisjes, in plaats van kleine appartementen. Met een breed scala aan stucproducten kunt u echter zelfs een klein appartement transformeren of zelfs volledig veranderen. Stucwerklijsten, lijstwerk, figuurrozetten en zelfs gipsen lampen zijn ongetwijfeld een nuttige en functionele toevoeging aan bijna elke decoratie. Het is belangrijk dat goed gekozen gipsproducten ook zichtbare gebreken kunnen verbergen, bijvoorbeeld ruwheid aan de muren.

Als u stucdecoratie in uw huis gaat gebruiken, is het beter om u te wenden tot professionals, in de eerste plaats tot ontwerpers en decorateurs. Alleen een specialist kan adviseren welke decoratieve elementen aan het decor moeten worden toegevoegd.

Er zijn verschillende soorten stucwerk. Geometrisch stucwerk wordt gemaakt met behulp van speciale profielsjablonen. Geometrisch sierstucwerk wordt gemaakt door geometrische profielen te bedekken, dat wil zeggen figuren, ornamenten. Er is ook eigenlijk stucwerk gips - met de aanwezigheid van figuratieve elementen of geheel daaruit.

Welke stucproducten te kiezen?

Het is de moeite waard eraan te denken dat gips of polyurethaan momenteel voornamelijk wordt gebruikt voor de vervaardiging van stucwerkproducten. Dit laatste is iets goedkoper, maar tegelijkertijd schadelijker en van mindere kwaliteit materiaal. Ja, gipspleisterwerk kost meerdere keren meer dan polyurethaan. Maar het is niet de moeite waard om te besparen, omdat gipspleisterproducten per definitie sterk en duurzaam zijn, daarom zullen de kosten van een dergelijk decor hoogstwaarschijnlijk in de toekomst gerechtvaardigd zijn. Bovendien is gips een milieuvriendelijk materiaal dat zeker niet schadelijk is voor uw gezondheid.

Ondanks het feit dat er vele eeuwen zijn verstreken sinds het moment waarop ze de technologie voor het maken van gipspleisterwerk onder de knie hebben en voor het eerst hebben toegepast, is het recept voor de bereiding ervan weinig veranderd. Echt professionele meesters van dit ambacht gebruiken zelfs die recepten, die oorspronkelijk uit het oude Griekenland komen. Tegelijkertijd is het gebruik van stucwerk in Rusland amper 20 jaar oud, hoewel in Europa - ongeveer twee decennia.

Gebruik binnen- en buitenlijsten en u zult zien dat uw huis een eigen stijl krijgt die niemand anders heeft.

Aanbevolen: