Hoe Asterzaailingen Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Asterzaailingen Te Kweken?
Hoe Asterzaailingen Te Kweken?

Video: Hoe Asterzaailingen Te Kweken?

Video: Hoe Asterzaailingen Te Kweken?
Video: Hoe plantjes zaaien en tips: voorkom lange slappe zaailingen. 2024, Maart
Anonim

Zelden is een zomerhuisje of een perceel in de achtertuin niet versierd met een enorm bloembed van asters. Meestal worden ze in centraal Rusland als eenjarige zaailing gekweekt. Om zaailingen te zaaien, moet je de grond en bloemzaden voorbereiden.

Hoe asterzaailingen te kweken?
Hoe asterzaailingen te kweken?

Noodzakelijk

  • - dozen;
  • - grondmengsel;
  • - zaden;
  • - film;
  • - bogen.

instructies:

Stap 1

Om asters voor zaailingen te planten, giet je potgrond in de dozen. Het is beter om het te kopen in een tuinwinkel, ontworpen voor het forceren van zaailingen. Als je je eigen potmix wilt maken, meng dan drie delen graszoden met een deel zand en een deel turf. Stoom het voorbereide mengsel grondig. Om dit te doen, plaatst u het in kaasdoek, giet u 2 liter water in een emmer, hangt u een zak aarde boven de stoom en desinfecteert u de grond gedurende 4 uur, waarbij u constant kokend water toevoegt. Dit proces is erg lang en arbeidsintensief, dus als je geen tijd hebt om met dergelijke grootschalige evenementen om te gaan, is het nog steeds beter om grond te kopen.

Stap 2

Zaai zaden in dozen, bestrooi ze met rivier- of dennenzand. Pre-calcineer het zand in een pan en laat afkoelen. De zandlaag moet ongeveer 2,5 cm zijn.

Stap 3

Giet de gewassen voorzichtig door een fijne zeef, dek af met folie, zet op een warme plaats met een temperatuur van 22-23 ° C. Scheuten verschijnen binnen 5-7 dagen. Maak een keuze wanneer er 2 bladeren verschijnen, ongeveer 10 dagen na ontkieming.

Stap 4

Plant de asters 5 cm uit elkaar. Asters houden erg van zonlicht, dus kweek zaailingen bij het raam. Verplaats op warme dagen de kratten naar buiten, zodat de planten kunnen wennen aan direct zonlicht.

Stap 5

Plant asters in mei op een bloembed, kortstondige vorst tot 3-4 graden is niet erg voor planten.

Stap 6

Als je asters wilt kweken zonder thuis of in kasomstandigheden te zaaien, bereid dan een plek voor om in de herfst te planten, graaf diep in het tuinbed. Zaai er asters op zodra de sneeuw smelt en de grond opdroogt, zodat je naar de tuin kunt gaan. Bedek gewassen met folie. Na het ontkiemen uitdunnen en bogen plaatsen met een film. Verwijder de film op warme dagen.

Stap 7

Met deze kweekmethode zullen asters zelfs eerder bloeien dan bij het forceren van zaailingen, omdat ze niet hoeven te worden gedoken en getransplanteerd.

Aanbevolen: