Hoe Lelies Te Transplanteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Lelies Te Transplanteren?
Hoe Lelies Te Transplanteren?

Video: Hoe Lelies Te Transplanteren?

Video: Hoe Lelies Te Transplanteren?
Video: lelies snijden en verwerken kas 2024, Maart
Anonim

Lelies kunnen ongeveer 4 jaar op één plek groeien. Gedurende deze tijd worden er nogal wat bollen gevormd, die verschillende leeftijden en maten hebben. De gunstigste tijd voor het verplanten van oude en het planten van nieuwe lelies is augustus en september.

Hoe lelies te transplanteren?
Hoe lelies te transplanteren?

instructies:

Stap 1

Snijd de stengels van de planten voordat u gaat graven. Begin dan met het rooien van de ui. Schud zeker van de grond. Dode schubben en wortels moeten worden verwijderd en de bollen moeten goed worden gespoeld. Leg ze vervolgens een half uur in een sterke mangaanoplossing. Droog de bollen in de schaduw. Knip voor het planten de wortels van de bollen af tot ongeveer vijftig centimeter.

Stap 2

Wees zeer serieus over het kiezen van een site. Feit is dat lelies zich op een plaats moeten bevinden die beschermd is tegen harde wind. De plaats voor elk type moet afzonderlijk worden geselecteerd. Dus sneeuwwitte lelies en buisvormige hybriden zijn geschikt voor een zonnig gebied. Aziatische en LA-hybriden gedijen goed in goed verlichte gebieden, maar kunnen ook gedijen in lichte schaduwgebieden.

Stap 3

Elk type lelie is kieskeurig over de grond. Zo kunnen koninklijke, henry-, sprinkhanen- en luipaardlelies slechts een kleine hoeveelheid kalk in de grond verdragen en zullen langbloemige, vergulde, tijger- en Canadese lelies niet groeien op een plek waar zelfs maar een druppel limoen is..

Stap 4

Zorg ervoor dat er geen stilstaand water is. Dit kan leiden tot rotting en dood van de bollen. Het land moet constant goed gedraineerd, los en matig vochtig zijn. Kleigrond voor lelies is totaal ongeschikt.

Stap 5

Oosterse hybriden gedijen goed in licht zure grond. Maak op de plaats van hun aanplant eerst een kunstmatige drainage. Bedek het met een mengsel van gelijke delen turf, turf en humus. Zorg ervoor dat u besprenkelt met een sterke mangaanoplossing.

Stap 6

De plantdiepte is afhankelijk van de grootte van de bol. Meestal worden ze geplant tot een diepte van drie keer de diameter van de bol.

Aanbevolen: