Hoe Maak Je Een Haag?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Haag?
Hoe Maak Je Een Haag?

Video: Hoe Maak Je Een Haag?

Video: Hoe Maak Je Een Haag?
Video: Heggen weetje. Hoe wordt je haag of heg mooi compact? 2024, Maart
Anonim

Een haag gemaakt van planten ziet er erg indrukwekkend uit. Het kan worden gemaakt van struiken, klimplanten, bloemen. Sommige struikopties worden bijgesneden, wat resulteert in een pittoresk designhek.

Heg
Heg

Laat de druiven garen

In het zuiden en in het centrum van Rusland groeien niet alleen wilde, maar ook vruchtdragende druiven goed. U kunt dit soort planten gebruiken om uw schutting te versieren. Wilde of meisjesachtige druiven hebben decoratieve bladeren.

In het voorjaar en de zomer zijn ze groen en naarmate de herfst nadert, worden ze rood. De meisjesachtige druiven groeien snel. Het zal een lelijke omheining in een mooie veranderen en je helpen je te verbergen voor nieuwsgierige blikken.

Als er geen omheining op de site is, drijf dan om de 2,5 meter ijzeren of houten palen rond de omtrek tot een diepte van 40-50 cm, laat ze 2 meter stijgen. Strek de draad in meerdere rijen ertussen en een uitstekende ondersteuning voor de druiven en de basis van de haag is klaar.

In de tweede helft van de zomer worden de jonge druiven bedekt met decoratieve bessen. Als je van echte druiven wilt smullen, plant dan een vruchtbare. Het eerste type heeft geen beschutting nodig voor de winter. De tweede, afhankelijk van de regio van verblijf, kan het nodig hebben.

Haag van bloemen

Liefhebbers van schoonheid kunnen bloeiende planten langs de steunen planten. Bijvoorbeeld lazischu kobei of morning glory. De eerste zal je verrassen met grote lila bloemen die op bellen lijken. In de ochtendglorie hebben ze bijna dezelfde vorm, maar hebben ze meer tinten. De kleuren zijn roze, wit, rood.

Op losse, vruchtbare gronden voelen de planten goed aan en bloeien de bloemen continu, van eind juni tot eind augustus.

Deze planten moeten elk jaar in het late voorjaar worden geplant. Clematis zal helpen bij het creëren van een meerjarige bloeiende haag. De bladeren zijn de hele zomer decoratief. Bloemen tegen een achtergrond van groen blazen effectief op. Hetzelfde geldt voor de roos. Haar toppen zijn een lust voor het oog. Plant een klimroos zaailing, na 2-4 jaar zal het de haag met zichzelf bedekken en een gezellig hoekje in de tuin helpen creëren.

Bomen en struiken zorgen voor inspiratie

Clematis en rozen voor de winter moeten van de steunen worden verwijderd, op de grond worden gelegd en bedekt met vuren takken, niet-geweven materiaal, film. Struiken en bomen hebben dit niet nodig.

Wil je een hoge omheining maken, plant dan een linde, thuja, haagbeuk of iep. Nette hagen worden verkregen van meidoorn, cotoneaster. Ze worden naar wens bijgesneden en creëren originele vormen.

Een haag kan aan de bovenkant golvend zijn en in de hoeken veranderen in grappige dieren. Ze zijn gemaakt met een draadbasis, gedraaid in de gewenste vorm, tuinschaar en dichte struiken.

Naast decoratief zal meidoorn ook een beschermende functie vervullen. Ze zijn stekelig en het is onwaarschijnlijk dat een ongenode gast zo'n obstakel wil overwinnen.

Als je niet wilt snijden, maak dan een rand van het gebied van spirea, sneeuwbes, kornoelje en forsythia.

Aanbevolen: