Hoe Kies Je Een Primer?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Primer?
Hoe Kies Je Een Primer?

Video: Hoe Kies Je Een Primer?

Video: Hoe Kies Je Een Primer?
Video: Alles over verfrollers: welke roller gebruik je wanneer? | Verven | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

De primer dient om het materiaal te beschermen tegen het verschijnen van micro-organismen, zwelling, vocht, het dringt door in microscheuren in de muren en versterkt deze. Met zijn hulp kunt u een gelijkmatige en schone kleur krijgen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het voor elk oppervlak noodzakelijk is om het juiste type primer te selecteren.

Hoe kies je een primer?
Hoe kies je een primer?

instructies:

Stap 1

Tot voor kort werd behanglijm als primer gebruikt, omdat het vrij goedkoop is en er simpelweg geen alternatieven voor waren. Het enige voordeel van dit type primer is dat de lijm uitstekende vochtabsorberende eigenschappen heeft. En de belangrijkste nadelen zijn als volgt: gele vlekken op het behang, het verschijnen van scheuren, het afstoten van gips, enzovoort.

Stap 2

Tegenwoordig wordt deze methode van oppervlaktebescherming vervangen door speciale primers. Hiermee kunt u het hoogste kwaliteitseffect bereiken met minimale arbeidskosten. Speciale primers zijn van de volgende variëteiten.

Stap 3

Acrylprimer kan op bijna elk oppervlak worden aangebracht. Het heeft geen geur en droogt binnen 2-5 uur. Het mag echter niet worden gebruikt bij het verwerken van ferrometalen; na verloop van tijd zullen er roestige vlekken op het oppervlak verschijnen.

Stap 4

Alkydprimers zijn het meest geschikt voor houtverduurzaming. Ze veranderen de structuur, waardoor u een oppervlak krijgt dat beschermd is tegen de effecten van eventuele afwerklagen. Er zijn twee soorten van een dergelijke primer: zinkfosfaat (beschermt het materiaal tegen corrosie); op zinkchromaat (heeft vergelijkbare eigenschappen, maar kan op andere oppervlakken worden aangebracht, bijvoorbeeld op constructies met houten inzetstukken). Alkydprimers drogen binnen 10-15 uur.

Stap 5

Glyphthal-primers worden alleen in droge ruimtes gebruikt. Ze worden voornamelijk gebruikt voor de primaire coating van metalen oppervlakken. De droogtijd is ongeveer 24 uur.

Stap 6

Perchloorvinylprimers zijn de beste optie om metalen te beschermen. Daarnaast worden ze gebruikt voor toepassing op betonnen en gepleisterde ondergronden. Deze primer beschermt het materiaal tegen koude temperaturen. Het droogt in 1-2 uur.

Stap 7

De polyvinylacetaatprimer is alleen geschikt voor het aanbrengen van een beschermlaag onder de polyvinylacetaatverf. Bij kamertemperatuur droogt het in een half uur.

Stap 8

Polystyreenprimers worden niet aanbevolen voor gebruik binnenshuis omdat ze giftige oplosmiddelen bevatten. Uitstekend als onderlaag op hout en gepleisterde ondergronden.

Stap 9

De fenolische primer droogt binnen 10-12 uur. Het wordt gebruikt als primaire coating voor metaal of hout.

Aanbevolen: