Hoe Tegels In De Badkamer Te Leggen, Waar Te Beginnen?

Inhoudsopgave:

Hoe Tegels In De Badkamer Te Leggen, Waar Te Beginnen?
Hoe Tegels In De Badkamer Te Leggen, Waar Te Beginnen?

Video: Hoe Tegels In De Badkamer Te Leggen, Waar Te Beginnen?

Video: Hoe Tegels In De Badkamer Te Leggen, Waar Te Beginnen?
Video: Badkamermuur tegelen met Roger 2024, Maart
Anonim

Als u de belangrijkste punten van het leggen van tegels kent, kunt u zelfstandig een solide deel van de reparatie in de badkamer uitvoeren en de acties van werknemers controleren, als de afwerking aan professionals wordt toevertrouwd. Het leggen van de tegels omvat verschillende fasen - voorbereiding van de kamer, voorbereiding van het oppervlak, voorbereiding van het benodigde gereedschap, de installatie zelf en het voegen.

Hoe tegels in de badkamer te leggen, waar te beginnen?
Hoe tegels in de badkamer te leggen, waar te beginnen?

Noodzakelijk

  • - roulette;
  • - niveau;
  • - heerser;
  • - een boormachine met een mengopzetstuk;
  • - speciale voegmortel voor voegen;
  • - zachte schuimspons;
  • - droge mix of lijm;
  • - zeepoplossing;
  • - stopverf;
  • - spatel met tanden;
  • - houten latten;
  • - afstand kruisen;
  • - borstel.

instructies:

Stap 1

Zorg er voordat u met de werkzaamheden begint voor dat de wanden strikt loodrecht op het plafond en de vloer staan en dat de oppervlakken waarop u de tegels gaat installeren voldoende vlak zijn. De eenvoudigste en snelste manier om dit te controleren, is door het niveau te controleren. Als er oude tegels op de vloer of muren liggen, gooi ze dan om. En egaliseer vervolgens het oppervlak eronder.

Stap 2

Bij het egaliseren wordt aangenomen dat het oppervlak bedekt is met een laag pleisterwerk of vochtbestendige gipsplaat. In het geval van gipsplaat is het proces sneller en gemakkelijker. En om met gips te werken, moet je speciale vaardigheden hebben. Vergeet niet om oriëntatiepunten (bakens) waterpas te zetten voordat u gipsplaat of gips aanbrengt. U kunt zich ook concentreren op verticale pleisterlagen. Dit zal u helpen het oppervlak af te vlakken. Opgemerkt moet worden dat er veel egaliseermiddelen te koop zijn die speciaal zijn ontworpen voor het voorbereiden van oppervlakken voor het leggen van tegels. Het is ongetwijfeld mogelijk en noodzakelijk om ze te gebruiken, maar alleen in het geval dat de kromming van het oppervlak bijna onzichtbaar is. In andere gevallen is gips of gipsplaat onmisbaar.

Stap 3

De laatste fase van de voorbereiding van het oppervlak is een primer. De tegels kunnen echter op een speciaal lijmmengsel of een sterke betonnen ondergrond worden gelegd, waarna het oppervlak zonder primer kan worden gelaten.

Stap 4

Begin met het leggen van de tegels zodra het oppervlak klaar is en het goed droogt. Wees erop voorbereid dat u hoogstwaarschijnlijk een paar tegels moet bijsnijden. Kies hiervoor defecte monsters. Week de tegels in water voordat u ze afwerkt. Neem vervolgens een scherpe spatel of een gewoon mes en schuif vervolgens meerdere keren krachtig langs de incisielijn. Leg vervolgens de tegels op de rand van een houten balk, kruk en breek met je handen of een tang. Dit is de gemakkelijkste manier om tegels thuis te trimmen, maar als u professionele apparatuur heeft, kunt u deze het beste gebruiken.

Stap 5

Breng lijmmortel aan op de onderkant van de tegel. Doe dit met een scherpe lijmkam en krab zo hard mogelijk met de tanden. Lijm komt tenslotte in de krassen en de tegel wordt veel betrouwbaarder vastgehouden. Smeer vervolgens met dezelfde spatel het oppervlak in met het lijmmengsel en leg de tegels erop. Om ervoor te zorgen dat de afstand tussen de naden hetzelfde is, gebruikt u afstandskruisen.

Stap 6

Als u tijdens het proces merkt dat een rij tegels scheef bleek te zijn, moet u de uitlijning ervan overnemen. Maar het is beter om de gelijmde tegels niet te verplaatsen, omdat de lijm komt eruit. Om dit niet te hoeven doen, gebruikt u constant een waterpas om te controleren hoe glad het oppervlak is.

Stap 7

Reinig de lijm van de naden wanneer alle tegels zijn gelegd. Ga dan verder met het voegen. Patchwork is een speciaal mengsel dat tussen de naden wordt geplaatst. Het beschermt tegen water en vocht en speelt ook een decoratieve rol. Controleer voordat u met het voegen begint of het pigment in de voeg de tegels niet verontreinigt. Doe het voegwerk heel voorzichtig, druk de mortel voorzichtig in de naden met een spatel. Beweeg eerst in een rechte hoek, en dan kruisbewegingen.

Stap 8

De laatste fase is de oppervlaktebehandeling met zeepsop. Doe dit wanneer de tegels volledig gelegd en droog zijn.

Aanbevolen: