Hoe Badkamertegels Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Badkamertegels Te Installeren
Hoe Badkamertegels Te Installeren

Video: Hoe Badkamertegels Te Installeren

Video: Hoe Badkamertegels Te Installeren
Video: Badkamermuur tegelen met Roger 2024, Maart
Anonim

Specialisten op het gebied van afwerking kunnen tegels op verschillende manieren leggen - het hangt allemaal af van hun eigen gewoonten. Veel mensen geloven dat het bij het leggen van tegels in de badkamer gemakkelijker is om vanaf de vloer te beginnen - deze mening is onjuist.

Tegels leggen in de badkamer
Tegels leggen in de badkamer

Noodzakelijk

Tegel, tegellijm, houten lat, perforator, schroevendraaier, meetlint

instructies:

Stap 1

Overweeg om tegels te leggen in een badkamer met vlakke wanden en vloeren. Nadat u 1,5-2 centimeter van de vloer bent gestapt, tekent u een markering op de muur met een potlood. Vervolgens moet u de hoogte van de tegel meten. Stap terug van de eerder getekende markering naar de resulterende hoogte en plaats nog een markering. Begin met het laatste risico en teken een ononderbroken lijn rond de omtrek met behulp van een waterpas. Als gevolg hiervan moeten het begin en het einde van de lijn op één punt samenkomen. Bevestig vervolgens het bovenste deel van de houten lat strikt langs de lijn. Schakel de klopboormachine in de boormodus en boor elke 60 mm 6 mm gaten in de rail.

Zorg ervoor dat de stang tijdens het boren stil blijft staan. Nadat de gaten in de rail zijn geboord, verwijdert u deze van de muur en boort u de gaten uit met een boor met een boormachine (vergeet niet om de klopboormachine in de sleufmodus te zetten). Plaats plastic pluggen in de geboorde gaten en bevestig vervolgens de rail aan de muur met schroeven. Hierdoor moet de bovenkant van de rail overeenkomen met de eerder getekende strip. U moet dus een soortgelijk ontwerp rond de hele omtrek maken.

Stap 2

Nadat de bypass-strip klaar is, kunt u beginnen met het leggen van de tegels. Breng lijm aan op de achterkant van de tegel en bevestig deze vervolgens aan de muur. Vergeet niet om kalibratiekruisen onder de tegels te plaatsen (gebruikt om de naden te versieren). Gebruik een niveau om het de perfecte verticale positie te geven en begin met het lijmen van de volgende tegel. Vergeet niet om ijkkruisjes tussen de naden van de tegel te plaatsen. Controleer het niveau niet alleen horizontaal en verticaal, maar ook langs de tegel zelf en breng het aan op het oppervlak, zowel horizontaal als diagonaal - het niveau moet perfect op de tegel liggen. Ga dus door met stylen tot aan de top. Nadat de lijm is opgedroogd, kunt u de bypass-strips draaien en beginnen met het leggen van de tegels op de vloer.

Stap 3

De eerste tegel die u op de vloer plaatst, bepaalt het algehele succes van uw installatie. Breng er een laag lijm op aan en leg vervolgens de tegels in het midden van de vloer. Gebruik een meetlint om de hoogte van de vloertegels tot de tegels op de muren te meten - u zou de hoogte van de tegel moeten krijgen, plus de maat van het kalibratiekruis (3-5 mm). Nadat u de tegels op een bepaalde hoogte hebt geëgaliseerd, kunt u doorgaan met leggen, waarbij u strikt het horizontale niveau in acht neemt. Nadat u de tegels op de vloer heeft gelegd, laat u de lijm goed drogen en begint u met het leggen van de eerste rij.

Nadat de lijm is opgedroogd, verwijdert u de ijkkruisen van de naden en begint u na het reinigen met voegen.

Aanbevolen: