Pretentieloze Meerjarige Bloemen Voor De Tuin

Pretentieloze Meerjarige Bloemen Voor De Tuin
Pretentieloze Meerjarige Bloemen Voor De Tuin

Video: Pretentieloze Meerjarige Bloemen Voor De Tuin

Video: Pretentieloze Meerjarige Bloemen Voor De Tuin
Video: Tuin opknappen (heidetuin): vaste planten kopen 2024, Maart
Anonim

De redder in nood van elke tuinman zijn pretentieloze meerjarige bloemen en kruiden. Het is voldoende om eenmaal aan de inrichting van een bloementuin te werken, en ze zullen je van jaar tot jaar verrassen met actieve bloei. Het is belangrijk dat veel vaste planten schaduwtolerant zijn.

Pretentieloze meerjarige bloemen voor de tuin
Pretentieloze meerjarige bloemen voor de tuin

Echinacea en rudbeckia kunnen een prefab bloementuin opfleuren, maar werken het beste als solo en zorgen voor levendige kleuraccenten in uw tuin.

Aquilegia is erg mooi en delicaat. Met behulp hiervan kunt u charme toevoegen aan de schaduwrijke hoeken van de tuin met een hoge luchtvochtigheid. Eenvoudige variëteiten zijn ook gemakkelijk te vernieuwen door zelf te zaaien.

Het madeliefje zal je verrassen met de charme van delicate bloeiwijzen, bijna direct van onder de sneeuw. Het is voldoende om één keer te planten en dan van tijd tot tijd de groeiende open plek te planten.

Stoomroos of kaasjeskruid in nieuwe variëteiten is ook erg aangenaam met een verscheidenheid aan kleuren - van wit tot kastanjebruin en violet, bijna zwart. Eenvoudige kaasjeskruid reproduceert heel gemakkelijk door zelf te zaaien. Malvestruiken zijn erg mooi als er veel scheuten tegelijk bloeien.

Anemonen. Witte delicate bloemen op dunne stelen wiegen stil van de lichtste adem van de bries. Die geplant in kleine groepen zien er erg ontroerend uit. Ze bloeien niet lang, maar ze hebben geen persoonlijke verzorging nodig.

Zijdegras is een andere pretentieloze vaste plant. Het zal niet behagen met bloemen, maar het bonte groen blijft decoratief van scheuten tot het einde van de herfst.

Varens, gastheren met monochromatisch groen blad en astilbe voelen zich comfortabel in de meest schaduwrijke hoeken van de tuin. Misschien zijn dit de meest pretentieloze meerjarige bloemen voor de tuin.

Aanbevolen: