Hoe Roet Uit Een Leiding Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Roet Uit Een Leiding Te Verwijderen?
Hoe Roet Uit Een Leiding Te Verwijderen?

Video: Hoe Roet Uit Een Leiding Te Verwijderen?

Video: Hoe Roet Uit Een Leiding Te Verwijderen?
Video: Solderen van water leiding 2024, Maart
Anonim

Na verloop van tijd wordt elke pijp van binnenuit bedekt met een laag roet. Het roet in de schoorsteen van kachels of open haarden kan mechanisch of chemisch worden gereinigd. Dit moet minstens 1 keer per jaar worden gedaan, want als de pijp verstopt is, kunt u doorbranden en bovendien verergert de tocht, wat leidt tot rook in het huis.

Hoe roet uit een leiding te verwijderen?
Hoe roet uit een leiding te verwijderen?

Noodzakelijk

  • - paal;
  • - keten;
  • - chemisch middel om kachels te reinigen van roet.

instructies:

Stap 1

Om de pijp mechanisch te reinigen van roet, sluit je de demper op de pijp in het huis, klim je op het dak en neem je een lange paal of een dikke lange ketting mee.

Stap 2

Als u de buis met een rail reinigt, rijdt u in een cirkelvormige beweging om alle randen schoon te maken. Wanneer u de ketting gebruikt, laat u deze in de buis zakken en maakt u cirkelvormige bewegingen.

Stap 3

Als er verbindingen langs de leiding zijn, is het in sommige gevallen niet effectief om alleen een paal of ketting te gebruiken. Als er een sterke verstopping is, moet u de pijp verwijderen als deze van ijzer of asbestcement is, of de steen demonteren op ongelijke plaatsen die varkens worden genoemd en alle ongelijke plaatsen schoonmaken met een haak of schep. Zet dan alles weer in elkaar.

Stap 4

Open de klep in huis meerdere keren, hierdoor kan het naar beneden gevallen roet in de schoorstenen terechtkomen. Reinig bij het reinigen van de schoorsteen de rookkanalen onmiddellijk. Open hiervoor een deur in elke schoorsteen of trek een baksteen eruit, als uw kachel geen deuren in de schoorstenen heeft, maak dan alles schoon met een schep, sluit de deuren of plaats een baksteen, bedek de scheuren met klei en zand.

Stap 5

Om de schoorsteen met chemicaliën te reinigen, koopt u speciale roetreinigers die u in winkels voor huishoudelijke artikelen kunt vinden in de vorm van briketten, poeder of houtblokken.

Stap 6

Voor gebruik de kachel of open haard aansteken, op maximale warmte, vul of gooi het gekochte product op het brandende hout.

Stap 7

U kunt een andere methode gebruiken. Leg brandhout in de oven van de kachel of open haard, giet of leg een briket met een chemische stof erop, laat de kachel vollopen. Het roet zal via de schoorsteen de straat opvliegen en deels in de schoorstenen afbrokkelen. Open daarom na het reinigen de schoorstenen en verwijder het roet. Bedek vervolgens alle scheuren met klei en zand en kalk met kalk- of wateremulsie.

Stap 8

Als u uw schoorsteenreiniging niet zelf wilt doen, bel dan een gespecialiseerde dienst. Je wordt volgens alle regels professioneel schoongemaakt.

Aanbevolen: