Hoe Gas Naar Een Privéwoning Te Leiden?

Inhoudsopgave:

Hoe Gas Naar Een Privéwoning Te Leiden?
Hoe Gas Naar Een Privéwoning Te Leiden?

Video: Hoe Gas Naar Een Privéwoning Te Leiden?

Video: Hoe Gas Naar Een Privéwoning Te Leiden?
Video: Hoe ik minder gas verbruik zonder kosten te maken 2024, Maart
Anonim

Vergassing van een privéwoning is een nogal arbeidsintensief en duur proces, maar het stelt u in staat om veel huishoudelijke problemen op te lossen die verband houden met het verwarmen van uw huis, het leveren van warm water en koken. Al het werk wordt gedaan door specialisten en de eigenaar van het huis hoeft alleen de nodige documenten en geld voor te bereiden.

Hoe gas naar een privéwoning te leiden?
Hoe gas naar een privéwoning te leiden?

Om gas aan een privéwoning te leveren, moet allereerst worden nagegaan wie de eigenaar is van de gasleiding, waarvan het de bedoeling is om een insert te maken. Meestal is het Gorgaz, van wie je toestemming moet krijgen om gas te vervoeren en een formulier met technische voorwaarden. De uitgifte van het formulier vindt plaats nadat de eigenaar van het huis documenten heeft ingediend, zoals een technisch paspoort voor woningbouw, FIN en het paspoort van de klant. Er zijn geen kosten verbonden aan het controleren en verwerken van documenten. De uitgifte van het formulier vindt plaats binnen 14-30 dagen.

Stadia van vergassing van een woonhuis

Vergassing van een woonhuis wordt in drie fasen uitgevoerd:

- ontwerp;

- installatie en lancering van het systeem;

- inschrijving bij de directie van een gasdistributiebedrijf.

Ontwerp

De ontwikkeling van het project wordt uitgevoerd door een medewerker van de ontwerporganisatie, die na het indienen van een aanvraag door de huiseigenaar naar de voorziening afreist, waar hij de nodige metingen doet. Ook de indeling en het merk van de gasapparatuur wordt met de ontwerper besproken. Daarna zal hij binnen 15 dagen het voltooide project moeten coördineren met de Gorgaz-service, op basis waarvan de calculatiespecialisten het ontwerp en de schattingsdocumentatie zullen opstellen.

Het systeem installeren en starten

Nadat de ontwerp- en schattingsdocumentatie gereed is, is het noodzakelijk om een installatieorganisatie te vinden, waarvan de keuze rekening moet houden met het feit dat deze een licentie heeft die is ingeschreven in het register van Gorgaz. In dit stadium wordt een overeenkomst ondertekend tussen de eigenaar van een privéwoning en het hoofd van de organisatie en worden de werkvoorwaarden overeengekomen, en een ontvangstbewijs voor technisch toezicht wordt afgegeven door de vertegenwoordiger van Gorgaz, die wordt betaald door de eigenaar van het huis.

Tijdens de inbedrijfstelling van de faciliteit door de installateur, moet de klant ervoor zorgen dat alle apparatuur die in het project is gespecificeerd, is geïnstalleerd en aangesloten. Daarna moet de aannemer technische en uitvoerende documentatie opmaken en naar Gorgaz overdragen voor opslag. De gasdienst moet de meters binnen 21 werkdagen verzegelen, waarna een contract voor de levering van aardgas wordt getekend tussen hem en de huiseigenaar. Het openen van de gasklep en de eerste lancering van gas naar de apparaten wordt uitgevoerd door medewerkers van de territoriale gasdienst, die, na het controleren van de gasleiding op lekken, de gasapparaten starten.

Registratie

Nu moet u zich aanmelden bij het geselecteerde gasdistributiebedrijf en daarmee een overeenkomst sluiten voor het onderhoud van gastoestellen.

Hoeveel kost vergassing van een privéwoning?

Bij een standaard aansluiting gelden vaste tarieven wanneer de afstand van de gasleiding tot de woning 25 meter is. In dit geval worden de kosten van vergassing beïnvloed door:

- methode voor het leggen van de pijpleiding;

- soort terrein;

- metermaat;

- regio.

Gemiddeld kost het vervoeren van aardgas naar een privéwoning de eigenaar 50-200 duizend roebel.

Als de afstand van de gasleiding tot het huis groter is dan 25 meter, zijn de aansluitkosten hoger. Het wordt individueel berekend bij de lokale Gorgaz.

Aanbevolen: