Zo Maak Je De Keuken Gezellig

Inhoudsopgave:

Zo Maak Je De Keuken Gezellig
Zo Maak Je De Keuken Gezellig
Anonim

De keuken is altijd interessant. Er kookt, dampt, sist en gorgelt iets op het fornuis. De meesteres des huizes tovert over de potten. Sommige familieleden komen af en toe binnenlopen om een kopje thee of koffie in te schenken. En 's morgens, 's middags en' s avonds worden veel keukens omgetoverd tot eetzalen voor alle gezinsleden. Je zult je niet vervelen. En aangezien de keuken de meest bewoonde ruimte van het huis is, moet de sfeer hier zo positief mogelijk zijn. Er zijn een aantal trucjes om je keuken gezellig te maken.

Hoe maak je de keuken gezellig
Hoe maak je de keuken gezellig

instructies:

Stap 1

Kleur

Denk na over het kleurenschema van de toekomstige keuken. Kleuren mogen niet te fel, noch dof, levenloos zijn. Zware donkere tinten kunnen ook het beste worden vermeden, omdat keukens zelden groot zijn en donkere kleuren een toch al kleine ruimte stelen. Als contrasterende combinaties worden gebruikt, zorg er dan voor dat de kleuren erin compatibel zijn. Wat de kleurtemperatuur betreft, zien warme kleuren er het meest comfortabel uit: goud, oranje, roze, karmozijnrood, beige, terracotta en andere.

Stap 2

Licht

Verlicht de keuken. En maak de verlichting multi-level. Regel algemene plafondverlichting. Het is niet nodig om één lichtbron te maken. Laat het een paar kleine lampjes aan het plafond zijn. Verlicht je werk- en eetgedeelte apart. Gebruik LED-strips om decoratieve verlichting toe te voegen aan keukenkasten en werkbladen. Probeer warm licht te gebruiken.

Stap 3

Meubilair

Denk aan de meest functionele keukenmeubels. Schik en hang het zo op dat het werk zo comfortabel mogelijk is. Alle kasten en laden moeten zo worden geplaatst dat de gastvrouw ze gemakkelijk kan openen en sluiten. Niets mag de gangpaden belemmeren. Als de keuken erg klein is, kunnen sommige meubels - bijvoorbeeld de eettafel - opvouwbaar worden gemaakt en sommige kunnen worden getransformeerd.

Stap 4

Huishoudelijke apparaten

Probeer je keuken uit te rusten met inbouwapparatuur. Het neemt minder ruimte in beslag, oogt compacter en schendt het totaalconcept niet. Alle kleine keukenapparatuur moet een eigen vaste plek hebben. Als het apparaat zijn plaats niet heeft, dan heb je het niet nodig.

Stap 5

Planten

Versier je keuken met kamerplanten of tuinkruiden in schattige potten. Kies een plaats waar geen vetspatten of stoom uit steelpannen kunnen komen. Overweeg indien nodig extra verlichting voor de bloemen. Planten die niet al te veeleisend zijn om voor te zorgen en van warmte houden, zijn geschikt voor de keuken: cactussen, hibiscus, monstera, chlorophytum, geranium en andere. Een decoratieve tuinpot met basilicum, groene uien, peterselie of dille staat prachtig op de vensterbank.

Stap 6

Textiel en decor

Denk na over de kleuren van het textiel dat in de keuken zal worden gebruikt. Gordijnen, kussens voor stoelen, handdoeken, pannenlappen kunnen het beste worden opgelost in één stijl die niet opvalt in het kleurconcept van de keuken. Gezelligheid bestaat uit zulke kleinigheden.

Voeg decoratieve elementen toe - schilderijen, beeldjes, vazen, panelen. Deze schattige decoraties zullen de ruimte meer uitnodigend maken. Zorg ervoor dat decoratieve elementen de kamer niet rommelig maken en er geen disharmonie in introduceren.

Stap 7

communicatie

Verstop leidingen en draden in decoratieve dozen of muren. Plaats de batterij achter het decoratieve rooster. Onthoud dat draden die achteloos over de vloer hangen of slingeren, buizen langs de muren de kamer niet comfortabeler maken.

Aanbevolen: