Hoe Kies Je Een Vloer Voor Je Keuken?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Vloer Voor Je Keuken?
Hoe Kies Je Een Vloer Voor Je Keuken?

Video: Hoe Kies Je Een Vloer Voor Je Keuken?

Video: Hoe Kies Je Een Vloer Voor Je Keuken?
Video: Een nieuwe keukenvloer plaatsen met Roger 2024, Maart
Anonim

De keuken is een van de drukste delen van het appartement. Hier gebeurt altijd wel iets - eten wordt bereid, lunches worden gehouden en 's avonds zijn er bijeenkomsten onder het genot van een kopje thee. Het is niet verwonderlijk dat er constant iets wakker wordt en morst in de keuken. Daarom is het belangrijk om de juiste vloer voor uw keuken te kiezen.

Een vloerbedekking kiezen voor de keuken
Een vloerbedekking kiezen voor de keuken

De moderne bouwmaterialenindustrie biedt een brede selectie van verschillende keukenvloeren. De taak van de praktische eigenaar is om de coating te kiezen die het beste past bij de levensstijl van het huishouden. Niet alle gezinnen brengen hun dagen door met het bereiden van maaltijden en lange maaltijden - er zijn ook velen voor wie thuis een veilige haven is tussen zakenreizen door.

Plus het criterium van duurzaamheid: u kunt een vloerbedekking installeren die tien jaar meegaat en nog eens twintig zullen tijd hebben om zich te vervelen, of kiezen voor een dure luxe coating, die binnen een jaar moet worden vervangen.

En dit alles komt tot uiting in de materiaalkeuze voor vloeren.

Linoleum

Het eenvoudigste en meest betaalbare materiaal voor het afdekken van de keukenvloer. Voordelen - hoge weerstand tegen vocht, gemakkelijke reiniging en relatieve beschikbaarheid. Gemiddeld is de duurzaamheid van linoleum ongeveer 10 jaar.

Zoals elk kunstmatig materiaal heeft linoleum echter een lage milieuvriendelijkheid. U moet een coating strikt volgens de markering kiezen die gebruik in woongebouwen mogelijk maakt.

Een andere manier is om op je eigen geur te vertrouwen. Hoe intenser de geur van linoleum, hoe minder milieuvriendelijk.

Van ongewenst - het is beter om geen messen en andere scherpe voorwerpen op linoleum te laten vallen. De coating wordt gemakkelijk blootgesteld aan mechanische schade. Een andere bedreiging voor de coating is direct zonlicht, waardoor de tekening letterlijk uitbrandt.

Hout

Houten vloeren voor de keuken zullen de ruimte gezellig maken. Het is milieuvriendelijk, heeft hoge sterkte-eigenschappen en heeft ook geluidsisolerende eigenschappen.

Lange tijd werd hout beschouwd als een ongeschikt materiaal voor een keukenvloer. Door een hoge luchtvochtigheid en constante vervuiling verslechterde natuurlijk parket snel. Nieuwe generatie materialen maken het mogelijk om extra sterkte-eigenschappen te geven aan een houten coating. De impregnering zal periodiek vernieuwd moeten worden en voorzien van een nieuwe vernislaag.

laminaat

Als de prijs van houten parket ondraaglijk hoog lijkt, kies dan voor laminaat. Dit is een kunstmatig alternatief voor natuurlijk materiaal, dat alle voordelen van hout heeft opgenomen.

Door de rijkdom aan texturen kan het laminaat verschillende soorten blokhutten imiteren, evenals steen, marmer en tegels. Voor een dergelijke vloer is mechanische schade niet erg. Maar te veel vocht kan leiden tot vervorming. Ambachtslieden vinden natuurlijk manieren om uit de situatie te komen met een extra waterdichte kit in de tegelvoeg, maar deze wordt na verloop van tijd ook onbruikbaar.

Keramiek

Keramische tegels zijn een van de meest praktische opties voor keukenvloeren. Ze is niet bang voor vocht of vuil en is ook pretentieloos in het schoonmaken.

Het enige nadeel is dat alleen het meest geharde lid van de familie op blote voeten over de tegels kan lopen. De tegel warmt niet op, zelfs niet in het warme seizoen, wat voor overlast kan zorgen bij huishoudens.

Aanbevolen: