Hoe Kies Je Een Goede Boiler?

Hoe Kies Je Een Goede Boiler?
Hoe Kies Je Een Goede Boiler?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Boiler?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Boiler?
Video: Welke grote boiler moet ik kiezen? | Boilermarkt 2024, Maart
Anonim

Preventieve reparatiewerkzaamheden of het ontbreken van een centrale warmwatervoorziening is een maximale overlast. U kunt het probleem volledig oplossen met een boiler. Het zal niet moeilijk zijn om het apparaat te kiezen dat het beste bij je past.

Hoe kies je een goede boiler?
Hoe kies je een goede boiler?

Doorstroomverwarmers zijn erg handig in gebruik - warm water is binnen enkele seconden beschikbaar als er elektriciteit is. Meestal is het vermogen van het apparaat 5-6 kW, maar soms bereikt het 27 kW. Let bij het kiezen van een boiler goed op het beschermingsniveau. Het is het beste om graad 5 te kiezen - dit is de veiligste. Als u een zwakke bedrading heeft, is het beter om af te zien van kopen en aandacht te besteden aan andere modellen.

Opslagwaterverwarmers zijn het veiligst om te gebruiken. Het volume van de tank kan oplopen tot 100-200 liter, wat erg handig is als het aantal personen in het gezin meer dan vier is. Houd er bij het kiezen van een apparaat rekening mee dat het moet worden beschermd tegen overlopen van water, moet stoppen met verwarmen als de tank leeg is en ook de druk moet regelen. Dit alles staat uitgebreid beschreven in de kenmerken. Het water blijft meer dan 6 uur warm, dus je kunt het titanium tijdelijk loskoppelen van het netwerk. Het is raadzaam om een apparaat met dikke isolatie te kiezen.

Doorstroomverwarmers hebben een laag vermogen en zijn ook vrij compact. Let bij het kiezen op het beschermingsniveau om uw leven niet in gevaar te brengen. Je kunt het zelfs zonder speciale vaardigheden installeren. Probeer niet om geld te besparen, want waterverwarmers van dit type kunnen niet te goedkoop zijn.

Er is een ander type boilers - gas, die zijn onderverdeeld in stroom en opslag. Als u precies zo wilt kopen, is het beter om op de cumulatieve te letten. Het houdt de warmte lang vast, het kan één keer per dag worden verwarmd. Toegegeven, dit type apparaat is alleen geschikt voor mensen met centraal gas.

Het is mogelijk om de kwaliteit van een boiler alleen empirisch te beoordelen, omdat apparaten defect zijn en ieders behoeften anders zijn. Kies degene die je het leukst vindt. In principe leveren bijna alle boilers warm water wanneer dat nodig is.

Aanbevolen: