Een Stromend Waterverwarmer Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Stromend Waterverwarmer Kiezen
Een Stromend Waterverwarmer Kiezen

Video: Een Stromend Waterverwarmer Kiezen

Video: Een Stromend Waterverwarmer Kiezen
Video: Welke grote boiler moet ik kiezen? | Boilermarkt 2024, Maart
Anonim

Boilers zijn handige apparaten die zowel in appartementen kunnen worden geïnstalleerd voor de periode van geplande en nooduitval van warm water, als in landhuizen, waar ze deel uitmaken van autonome watervoorzieningssystemen. Het kiezen van de juiste kachel kan uw elektriciteitsrekening aanzienlijk verlagen.

Een stromend waterverwarmer kiezen
Een stromend waterverwarmer kiezen

Soorten elektrische kachels

Boilers zijn van het opslag- en stroomtype. Accumulatieve opslagtanks werken als ketels - ze bestaan ook uit containers met een groot volume (van 30 tot 250 liter), waarin water wordt opgevangen. Dit water wordt met behulp van een verwarmingselement geleidelijk verwarmd tot de vooraf ingestelde waarden en wordt onmiddellijk aangevuld met een stroomsnelheid, terwijl de temperatuur constant wordt gehouden. De doorstroomverwarmer heeft een klein opslagtankvolume, het water erin warmt bijna onmiddellijk op vanwege het hoge elektrische vermogen van dit soort apparaten.

De keuze voor dit of dat type kachel hangt af van de behoefte van het gezin aan warm water. In het geval dat mensen de hele tijd in huis wonen en er altijd warm water nodig is, zou het economisch voordeliger zijn om een elektrische opslagverwarmer te gebruiken. Als u warmwatervoorziening tot stand wilt brengen in het land waar u af en toe komt, is het goedkoper om een doorstroomverwarmer te installeren.

Doorstroomverwarmers zijn compacte apparaten, ze hebben niet veel ruimte nodig om ze in een douche of een badkamer te installeren.

Hoe kies je een doorstroomverwarmer?

Het belangrijkste kenmerk van dit apparaat is natuurlijk vermogen, omdat de verwarmingselementen koud water onmiddellijk moeten verwarmen tot een comfortabele temperatuur van minimaal 35 ° C, terwijl het waterverbruik ongeveer 2-3 liter per minuut moet zijn. Het minimale vermogen voor dit type kachel moet 3 kW zijn, maar als een gelijktijdig verbruik van een grote hoeveelheid warm water wordt verwacht, moet een kachel met een vermogen van 20-27 kW worden gekozen.

Doorstroomverwarmers, zoals opslagverwarmers, hebben een container voor het verwarmen van water, maar het volume is klein - een paar liter. Natuurlijk moet je letten op het materiaal waaruit het is gemaakt, het moet bestand zijn tegen hoge temperaturen en chemicaliën die in het water zitten. De kachel, waarvan de capaciteit van binnenuit is bedekt met een laag email of die waarin koper of propyleen is gebruikt voor de vervaardiging, zal u langer van dienst zijn.

In appartementen en datsja's worden elektrische doorstroomverwarmers alleen geïnstalleerd als de bestaande bedrading bestand is tegen de werking van zo'n krachtig apparaat.

In het geval dat u de kachel lange tijd wilt gebruiken, moet u een beetje extra betalen en er een kopen waarin de bescherming tegen de vorming van kalk op de verwarmingselementen en het binnenoppervlak van de container is geïnstalleerd. In dergelijke modellen is er in de regel een indicator die aangeeft dat het verwarmingselement moet worden vervangen.

In het geval dat u gascommunicatie heeft aangesloten op uw datsja, is het logisch om een gasdoorstroomverwarmer te kiezen, waarmee u met de bestaande elektriciteitstarieven aanzienlijk geld kunt besparen.

Aanbevolen: