Hoe Kom Je Van Het Dak Van Een Huis Af?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Van Het Dak Van Een Huis Af?
Hoe Kom Je Van Het Dak Van Een Huis Af?

Video: Hoe Kom Je Van Het Dak Van Een Huis Af?

Video: Hoe Kom Je Van Het Dak Van Een Huis Af?
Video: Hoe kom je van je asbestdak af? 2024, Maart
Anonim

Van het dak van een huis naar beneden komen is een verantwoorde en onveilige aangelegenheid. Er zijn een aantal manieren om zo'n afdaling te organiseren, afhankelijk van het aantal verdiepingen van het gebouw en het beschikbare geld.

dak van het huis
dak van het huis

Trap

De traditionele, een van de veiligste en meest betaalbare manieren om van het dak van een huis af te dalen, is een ladder. Voor een woonhuis kan het een gewone draagbare ladder zijn, voor gebouwen met meerdere verdiepingen van een oud gebouw is het een brandtrap ingebouwd in het huis en in nieuwe gebouwen is de brandtrap onafhankelijk, compleet, met een aparte ingang.

Touw en touwafdalers

Met behulp van een touw en speciale touwstructuren is het in twee gevallen mogelijk om van het dak van een gebouw met meerdere verdiepingen af te dalen: wanneer de afdaling is gepland en zorgvuldig is voorbereid, en in een noodsituatie, waarin de evacuatie wordt uitgevoerd onder begeleiding van professionals.

Om af te dalen op touw- en kabelstructuren, moet u over een minimumuitrusting beschikken: touw, harnas, afdaalapparaat, karabijnhaken, lussen, touwbeschermers, helm.

Naast geïmproviseerde middelen is er een speciaal apparaat waarmee je vanaf het dak van het gebouw in de triggerkamer naar beneden kunt gaan - het is verbonden via een katrol met een contragewicht. Een katrol is een onderdeel van de rotatie van een riem- of kabelaandrijving, gemaakt in de vorm van een wiel. De afdaling wordt uitgevoerd met behulp van twee touwen met vrije onderkanten aan de bouwsteun, die moeten worden gefokt om het afdalingsobject te vertragen.

Deze uitvinding is een stationair afdalingsapparaat dat wordt gebruikt door professionals in een noodsituatie wanneer afdaling via andere routes niet mogelijk is. Het enige nadeel van een dergelijk apparaat is de levering op de plaats waar de afdaling wordt georganiseerd - dit is tijdrovend.

Organisatie van de afdaling vanaf het dak met behulp van een helikopter

Om lanceringsoperaties vanaf het dak van een wolkenkrabber te organiseren, wanneer brandliften op hoogbouw alleen het midden van het gebouw bereiken, gebruiken ze een speciaal type uitrusting - reddingshelikopters.

De eerste actie bij het evacueren van het dak van een huis is het weggooien van het hangende platform. Hulpverleners voldoen aan een aantal voorwaarden: de lengte van de kabel waarmee het hele systeem is verbonden, moet minimaal 20 meter zijn; afdaling dient volledig te worden gecontroleerd door medewerkers van het Ministerie van Noodsituaties of de brandweer; het tijdig vrijgeven en in gebruik nemen van het systeem mag niet meer dan 10 seconden duren. Het platform heeft een capaciteit van minimaal 10 personen om de kans op het redden van meer mensen te vergroten. De hele ophaaloperatie - vanaf het moment dat het platform wordt uitgeworpen totdat de passagiers er een veilige positie in innemen - mag niet langer duren dan een minuut.

De laatste fase is de evacuatie van de slachtoffers naar een veilig gebied. Alle passagiers moeten in het systeem worden vastgebonden, aangezien de snelheid van de helikopter zo hoog mogelijk moet zijn om de evacuatietijd te verkorten. Maximale stabiliteit van het platform in de lucht vermijdt rollen en rollen.

In Rusland wint het gebruik van hangende platforms voor het organiseren van de afdaling van mensen en goederen vanaf de daken van hoogbouw alleen maar aan kracht. Dit komt door hun hoge kosten - meer dan 50.000 euro. Meestal worden brancards, manden en lieren gebruikt, waarvan het werkingsprincipe enigszins verschilt van het gebruik van hangende platforms.

Aanbevolen: