Hoe Te Doen Zonder Elektriciteit?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Doen Zonder Elektriciteit?
Hoe Te Doen Zonder Elektriciteit?

Video: Hoe Te Doen Zonder Elektriciteit?

Video: Hoe Te Doen Zonder Elektriciteit?
Video: hoe je een waterrad maakt zonder elektriciteit 2024, Maart
Anonim

Het gebruik van elektrische energie is een integraal onderdeel van het moderne leven. Maar als er problemen zijn met de aansluiting op centrale netten, kunnen alternatieve methoden voor het opwekken van elektriciteit worden gebruikt.

Hoe te doen zonder elektriciteit?
Hoe te doen zonder elektriciteit?

Noodzakelijk

  • - zonnepanelen of modules;
  • - fotovoltaïsche centrales met een generator;
  • - windturbines;
  • - micro waterkrachtcentrale;
  • - fakkels;
  • - kaarsen;
  • - brandhout.

instructies:

Stap 1

Windturbines, biobrandstofketels, microhydraulische energiecentrales en zonnepanelen worden veel gebruikt als alternatief voor het opwekken van elektriciteit. Deze methode om elektriciteit op te wekken is echter veel duurder dan aansluiting op de centrale lijn van elektrische netwerken, maar is zeer geschikt voor kortstondige onderbrekingen in de levering.

Stap 2

Om het zonder centrale elektrische energie te doen en tegelijkertijd een landhuis of huisje van licht en warmte te voorzien, heeft u 15 kW nodig. Dit is voldoende om tegelijkertijd een wasmachine, een waterkoker en een tv met een computer aan te zetten. Het enige dat u hoeft te doen, is zonnepanelen of hun modules installeren, als u de elektriciteit gebruikt die op deze manier wordt verkregen, bent u alleen in het zomervakantieseizoen.

Stap 3

De prijs van zonnepanelen varieert van 8 tot 25 duizend roebel. Het systeem, dat het huisje het hele jaar door van elektrische energie voorziet, kost 250 duizend roebel, plus de installatiekosten en een back-upgenerator. Voor 1 kW van dergelijke elektriciteit moet u 10-15 roebel betalen, wat meerdere keren duurder is dan het gebruik van centrale elektrische netwerken.

Stap 4

Met fotovoltaïsche centrales kunt u zonder centrale aansluiting op elektriciteit. Ze worden meestal geïnstalleerd in nederzettingen waar grote problemen zijn met de levering van centrale elektriciteit. De kosten van dergelijke apparatuur zijn veel goedkoper dan het gebruik van zonnepanelen, maar de prijs voor 1 kW opgewekte elektriciteit is nog steeds drie keer hoger dan de gemiddelde betaling.

Stap 5

Windturbines zijn speciale aanbouwdelen met een generator. De kosten van zo'n 500 W-systeem bedragen iets meer dan 30 duizend roebel. 1kW ontvangen elektriciteit is drie keer hoger dan de tarieven. De beste optie is om gebruik te maken van zonnepanelen en een windturbine inbegrepen.

Stap 6

Micro waterkrachtcentrales zijn kleine waterkrachtcentrales met een dieselgenerator. De kosten van een klein station bedragen meer dan 250 duizend roebel.

Stap 7

Je kunt het zonder installaties stellen, als je fakkels of kaarsen gebruikt voor verlichting, en voedsel kookt op een houtkachel, maar in dit geval zullen de levensomstandigheden weinig lijken op comfortabele.

Aanbevolen: